Main Content

Hokej: Záujmy českých extraligových hráčov bude chrániť nová asociácia

piatok, 16. august 2013 11:05 | Autor: TASR

Praha 16. augusta (TASR) - Záujmy hokejistov českej extraligy bude chrániť novovzniknutá asociácia. Informoval o tom portál hokej.cz. Za vznikom Českej asociácie hokejistov (CAIHP) stojí obranca Kladna Marek Černošek, ktorý sa stal predsedom jej výkonného výboru. Spolupracovať bude s tímom odborníkov, v ktorom nechýba ani expertka na športové právo Markéta Haindlová.

Predchádzajúce pokusy o založenie podobnej hráčskej asociácie sa v Česku skončili neúspešne, Černošek sa ale snaží myslieť pozitívne. "Je to pre nás dôležitý deň, začína sa nová éra a vybudovanie asociácie je veľkou nutnosťou. Funguje všade v Európe i vo svete, u nás však chýbala. Preto som sa ju rozhodol s pomocou kolegov a kamarátov dať dokopy a teraz ju rozbiehame," cituje hokej.cz predsedu asociácie.

Hlavnou prioritou CAIHP je hájiť záujmy hráčov po právnej stránke, zaisťovať finančný servis, ak by sa stretli s nejakými problémami. Ako Černošek povedal, o plánovanom projekte vopred hovoril s hráčmi a niektorými majiteľmi klubov, pričom sa dočkal pozitívnej odozvy. "Najprv som hovoril s Jaromírom Jágrom, aby vedel, že niečo pripravujem. Súhlasil, aby v Česku niečo také vzniklo a fungovalo. Rovnaký názor mal aj Marin Straka, sám to hráčom odporučil," uzavrel Černošek.