Main Content

HORÚCI ZEMIAK: Kam by ste až zašli pre svoj klub?

pondelok, 27. september 2010 10:31 | Autor: tomas majernik

HORÚCI ZEMIAK: Kam by ste až zašli pre svoj klub?
HORÚCI ZEMIAK: Kam by ste až zašli pre svoj klub? | zdroj: http://www.footballitaliano.co.uk

Gólman AS Rím Julio Sergio ide príkladom nielen futbalovej mládeži, ale aj mnohým profesionálom. Zápas Brescia – AS Rím, pár minút pred záverečným hvizdom a stav 2:1 pre domácich. Tréner hostí Ranieri už poslal na trávnik troch čerstvých hráčov, čím si vyčerpal limit striedaní pre tento zápas. Rimania navyše hrajú bez vylúčeného Mexesa, ktorý dostal počas druhého polčasu kontroverznú červenú kartu.

Prichádza stret brankára Giallorossi Julia Sergia s unikajúcim útočníkom domácich a nepríjemné zranenie členka. Ale keďže hosťom na vyrovnanie ostáva už len posledných pár minút, vyčerpali si všetky striedania a v poli im už chýba výlučený hráč, ostáva brazílsky gólman so slzami v očiach na svojom poste. Po záverečnom hvizde padá na zem a z ihriska ho odnášajú tímoví lekári.

 

Šokujúce rozhodnutie trénera i samotného hráča, najmä v dnešnej dobe, kedy sa aj po ľahkom zákroku ostáva ležať na trávniku a naťahuje sa čas. V dobe, kedy sú simulovanie, pľuvanie po protihráčoch i likvidačné zákroky súčasťou taktiky. Niečo, na čo sme si už zvykli do takej miery, že mnohým nám príde táto situácia okolo brankára AS Rím kontroverzná.

 

Ale je viac kontroverzné rozhodnutie ostať stáť aj napriek zraneniu, alebo zvaliť sa pri každej možnej situácii na zem a zbierať sekundy? Je viac kontroverzné obetovať sa pre svoj tím, alebo zraniť súperovho kľúčového hráča? A kde je vlastne hranica medzi fair play, futbalovým biznisom a divadielkom pre rozhodcu?