Main Content

Z CENTRA DIANIA: Reprezentant Jozef Piaček je poctený

utorok, 6. august 2013 10:55 | Autor: Jakub Vaverka

Z CENTRA DIANIA: Reprezentant Jozef Piaček je poctený
Z CENTRA DIANIA: Reprezentant Jozef Piaček je poctený | zdroj: foto TASR

Včera, v pondelok 5. augusta, oficiálne uzrela svetlo sveta prvá nominácia nového reprezentačného kouča Jána Kozáka, ktorý zverejnil svoj hráčsky výber na budúco - týždňový prípravný zápas v Bukurešti, kde nastúpime proti Rumunsku.

Objavilo sa v nej aj meno aktuálneho žilinského kapitána Jozefa Piačeka, ktorého sme vyspovedali, okrem iného pred ostro sledovaným zápasom MŠK Žilina – HNK Rijeka, ktorý je na programe vo štvrtok.

Dobre stavaný stopér, ktorý už dlhodobo podáva kvalitné výkony, či už v slovenskej Corgoň Lige, alebo v pohárovej Európe bol nomináciou na zápas v Rumunsku, samozrejme veľmi potešený.
 
„Je to veľká pocta a samozrejme ma to veľmi potešilo, takisto ľudí okolo mňa, či už rodinu alebo priateľov.“
 
Reprezentačný tréner Ján Kozák sa vyjadril o žilinskom čísle 15 vo veľmi dobrom svetle a objavili sa informácie, že Piaček by si mohol v Bukurešti vyskúšať stopérsku spoluprácu s kapitánom reprezentácie a obrancom FC Liverpool Martinom Škrtelom.
 
Jozefa Piačeka sme sa pýtali aj na nedeľný zápas Šošonov v Banskej Bystrici, v ktorom žlto – zelení viedli po polčase 2:0, no nakoniec sa museli uspokojiť s bodom po remíze 3:3.
 
„Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Myslím si, že sme mali udržať dvojgólový náskok a zápas priviesť do víťazného konca.“
 
MŠK je momentálne v ligovej tabuľke na treťom mieste, no zverenci trénera Guľu prikláňajú v týchto dňoch oveľa väčšiu pozornosť zápasu s HNK Rijeka v 3. predkole Európskej ligy. Kapitán Žiliny načrtol cestu za úspechom.
 
„Treba podať výkon na hrane svojich možností a nakloniť si šťastenu na svoju stranu.  Samozrejme veľmi dôležitá bude aj podpora divákov. V tíme cítiť odhodlanie. Verím, že sa o postup ďalej pobijeme.“