Main Content

Analýzy 5. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie

sobota, 25. september 2010 01:57 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 5. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie
Analýzy 5. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie | zdroj: SITA

Zápasy štvrtého kola sa tentokrát hrali trošku netradične v utorok, v stredu a štvrtok, čo nám tipujúcim určite narušilo zaužívaný rytmus, takže je načase, aby sa futbal v Španielsku vrátil do normálnych koľají. Pozrime sa, čo nám prináša tento víkend. Pripravili sme pre vás analýzu k štyrom vybraným zápasom, ktoré sú pre tipujúcich určite najzaujímavejšie.


Zaujímavé zápasy pre tipujúcich


Levante v Real Madrid, sobota 20.00

Osobne sme sa zúčastnili minulotýždňového zápasu Levante - Villareal a boli sme svedkami porážky domáceho klubu 1-2. Hoci sme v minulej sezóne neboli príliš očarení výkonmi domácich v druhej lige, bolo vidno, že v tomto zápase im proti Villarealu  nechýbala energia ani potrebný entuziazmus.
 
Napriek svojej územnej prevahe a nebezpečným štandardným situáciam, neskúsenosť Levante sa ukázala pri dvoch vrcholných momentoch na strane súpera, keď po prihrávkach Giuseppe Rossiho a strelách Nilmara da Silvu viedol Villareal po polčase dvojgólovým rozdielom.

Na druhej strane, určite by bolo zaujímavé, ako by zápas dopadol, ak by domáci strelili prvý gól a získali v zápase potrebnú sebadôveru. Odpoveď prišla v strede týždňa, v zápase proti Almerii.

Víťazstvo 1-0 nad zverencami Juanma Lillu určite pridá hráčom Levante na sebadôvere, ktorá ale môže byť veľmi rýchlo otrasená po najbližšom zápase s Realom Madrid.

Nanešťastie, kvalita zverencov Luisa Garciu nedosahuje kvality Realu a v tomto zápase bude prevdepodobne úlohou domácich dosiahnuť čo najmilosrdnejší výsledok.

Pusinky nemusia byť ani v úplne najlepšej forme, ale majú dostatok kvalitných hráčov , aby nemilosrdne využili chyby v obrane Levante.

  • Ťažko nájsť kvalitný tip na tento zápas. Takýmto tipom by mohla byť napr. stávka  na troj-alebo štvorgólový rozdiel v prospech hostí.

Athletic Bilbao v Barcelona, sobota 22.00

Barcelona získala v stredu tri body proti Sportingu Gijon ale tentokrát by majster, ktorému stále chýba Lionel Messi,  mohol stratiť nejaké body proti Athleticu Bilbao.
Barcelona len vďaka gólu Davida Villu na začiatku druhého polčasu porazila v bojovnom zápase Astúrčanov a po jej výkone sa stále nástojčivejšie vynára otázka, nakoľko je Barcelona závislá na najlepšom svetovom hráčovi.

Samozrejme, podobné otázky sa vynárali aj po absencii Xaviho a Calrosa Puyola  pri poslednej porážke v Alicante, ale to len ukazuje, ako sa može dobre vyladený stroj zaseknúť, ak mu chýba jedna dôležitá súčiastka.

V Messiho prípade môže Barcelone chýbať spontánnosť, keďže tento hráč nielenže dosahoval kvalitné výkony, ale aj pútal na seba pozornosť niekoľkých súperových obrancov, čím sa vytvárali šance pre jeho nekrytých spoluhráčov.

Ak si dokáže Athletic udržať prevahu a nespraví zbytočné chyby, myslíme si, že má na to, aby za silnej podpory domácich fanúšikov uhral dobrý výsledok.

Možno je to len malý detail, ale Bilbau môže len pomôcť skutočnosť, že toto bude už ôsmy zápas za posledné dva roky, keď nastúpia proti zverencom Pepa Guardiolu. Nič nemôže pripraviť tím na podobné zápasy viac, ako skúsenosti.

  • Náš tip: V prípade, že ste ochotný riskovať urobte stávku na víťazstvo domácich s kurzom 4.00 (draw no bet) na Bet365

 Atletico Madrid v Real Zaragoza, nedeľa 21.00

Atletico Madrid získalo cenný bod v stredu proti Valencii a teraz by malo byť považované za favorita v zápase proti priemernému súperovi,  keď na štadión Vicente Calderona zavíta posledná Zaragoza.
Madridčania urobili všetko preto, aby ukázali pochybovačom, že vedia hrať dobrý futbal a podávať kvalitné výkony nie len raz za čas. Najbližším súperom, ktorý sa o tom pravdepodobne presvedčí, budú práve hráči z Aragónska.

Po strašnom štarte minulej sezóny sa veci dramaticky zmenili k lepšiemu príchodom trénera Jose Aurelia Gaya v januári tohto roku. Napriek tomu, Zaragoze sa nepodarilo vyhrať v tejto sezóne ani zápasy, v ktorých bola považovaná za favorita.

Bezgólová remíza s nováčikom Hercules Alicante v poslednom kole znamená, že Zaragoza nedokázala streliť gól v troch z posledných štyroch zápasov, s výnimkou zápasu s Malagou, keď doťahovali už 5-gólovú stratu. Preto je ťažké dať iný tip, ako štandardný na víťazstvo domácich.

  •  Náš tip: víťazstvo domácich

Racing Santanter - Getafe, nedeľa 17:00

Zaujímavým tipom je kurz 2,40 na domáce víťazstvo Racingu Santander nad Getafe, na štadióne El Sardinero, v nedeľu večer.

Hráči z Kantábrie absolvovali ťažký štart do sezóny, keď po domácom zápase s Barcelonou cestovali do Valencie a Sevilly. V týchto dvoch posledne menovaných  zápasoch dosiahli kvalitné výsledky. Výhra 2-0 so Zaragozou v zápase štvrtého kola nám dosť argumentov na trvrdenie, že by nemali mať problémy ani v zápasoch s priemernými súpermi.

Getafe skončilo v poslednej sezóne na šiestej priečke, ale v súčasnosti nie je favoritom, k čomu prispeli aj letné odchody útočníka Soldada a záložníka Pedra Leona.

  • Náš tip: víťazstvo domácich

Odporúčané tipy

  • Athletic Bilbao porazí Barcelonu (draw no bet) kurz 4,00 (Bet365) - tip risk
  • Racing Santander porazí Getafe, kurz 2,45 (Bwin)
     

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A