Main Content

Z CENTRA DIANIA: Nitra stratila víťazstvo v nadstavenom čase

sobota, 3. august 2013 16:40 | Autor: Filip Chudý

Z CENTRA DIANIA: Nitra stratila víťazstvo v nadstavenom čase
Z CENTRA DIANIA: Nitra stratila víťazstvo v nadstavenom čase

4.kolo Corgoň ligy začalo piatkovou predohrávkou Nitra – Ružomberok. Po výsledku 3:3 tak pokračovali gólové hody spred týždňa. Domáci síce získali prvý bod v sezóne, ale po zápase spokojní byť nemohli.

Začnime úplne na konci. Prebiehala posledná minúta nadstaveného času, Ružomberčan LukášLupták nakopol zúfalo zrejme poslednú loptu do súperovej šestnástky, ktorá po hlavičkovou biliarde domácich obrancov skončila v bráne. Vyrovnané 3:3, Nitra stratila dva body, Ružomberok opäť neprehral. Autor vlastného gólu Peter Mičic ostal ešte možno desať minút po zápase meravo ležať na trávniku, akoby nechcel uveriť, čo sa stalo.
 
Nitra sa mohla prípadným víťazstvom dostať do väčšej pohody, pretože tá v klube stále chýba. Už to síce neboli tie „mŕtve duše“ z prvých troch kôl, ale stále je na čom pracovať. Z domácich zaujal Brazílčan Cléber, ktorému sa dlho nedarilo, ale jeden z najlepších strelcov minulej sezóny sa zrejme opäť rozbehol, čo by bolo len dobré, pretože je to hráč, ktorý dokáže baviť tribúny. Včera si pripísal dva góly a asistenciu, čo ocenili tribúny pri jeho striedaní mohutným potleskom. Mimochodom, ohlásených bolo 1170 divákov, čomu neveríme, pretože na pohľad bolo určite viac fanúšikov.
 
Tí mohli vidieť aj dobrý výkon domácej dvojice Martin Boszorád – Boris Turčák. Títo dvaja boli jedinými novými hráčmi v základe oproti stretnutiu v Košiciach, ale dobrým výkonom sa chytili svojej šance. Na tú bude čakať aj nová španielska posila Nitranov Eric Barosso. Ten bol aj hráčom Betisu Sevilla, ale do prvého mužstva sa nedostal. 22-ročný ľavonohý obranca môže hrať na poste stopéra, prípadne na kraji obrany.
 
Posilou sa ukazuje byť pre Ružomberok Miloš Lačný, ktorý sa gólovo presadil aj v druhom zápase. No jeho koncovka bola ukážková, pretože Nagyov pas si ideálne v behu prebral pravou nohou a ľavou hneď zakončoval na vzdialenejšiu žrď. Takto zakončujú svetoví útočníci! A dobrou kúpou bol pre hostí aj Kamerunčan Tawamba, čo potvrdil gólom na svojom jarnom pôsobisku.
 
Gólová prestrelka v Nitre sa musela páčiť, aj keď obe mužstvá určite vedia hrať lepšie. Ale ak sa bude divákom poskytovať takýto produkt, tak nikto nebude nadávať a zaoberať sa nejakými malými nedostatkami. Takýto futbal ľudí baví!