Main Content

Analýzy 6. kola anglickej Premier League: Celý program kola

piatok, 24. september 2010 11:32 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 6. kola anglickej Premier League: Celý program kola
Analýzy 6. kola anglickej Premier League: Celý program kola | zdroj: SITA

Tento víkend je na programe 6. kolo anglickej Premier League, ktoré je opäť plné zaujímavých zápasov. Hneď ten prvý, ktorý začína v sobotu o 13.45 vzbudzuje najväčšiu pozornosť. Neudržateľná Chelsea totiž zavíta do Manchesteru, kde si zmeria sily s miestným City. V spodnej časti článku nájdete naše odporúčané tipy. Veríme, že sme vám opäť priniesli množstvo dôležitých informácií, ktoré vám pomôžu pri tipovaní. Budeme vďačný ak vyjadrite svoj názor a aj Vaše tipy v diskusií pod článkom.


Sobota


Manchester City vs Chelsea

Chelsea pôsobí v Premier League ako dobre rozbehnutý vlak, na konte má po piatich kolách plný počet bodov a vynikajúce skóre 21:1! Prvá vážna skúška však The Blues čaká až túto sobotu v Manchestri, na pôde Citzens. Zverenci Carla Ancelottiho využili ľahšie vylosovanie v úvode sezóny dokonale a rozbehli sa tak za obhajobou titulu. Postupne si gólové nádielky od Chelsea odniesli West Brom, Wigan, Stoke, West Ham a Blackpool. V tabuľke majú pred svojimi najväčšími rivalmi, Manchestrom United a Arsenalom, 4-bodový náskok. Počas týždňa Chelsea prekvapujúco vypadla z Carling Cupu, po prehre 3:4 na Stamford Bridge s Newcastlom, ale v zostave dostalo príležitosť viacero hráčov z lavičky. U Citizens nastúpi držiteľ double z minulej sezóny už v plnej sile. V defenzíve je Chelsea ohromne silná a v ofenzíve si to užíva dvojica Florent Malouda, Didier Drogba, s podporou Salomona Kalou. Podľa nášho názoru si hostia z Manchestru odvezú všetky body, nakoľko Citizens podávajú nepresvedčivé výkony. Jediným svetlým výsledkom bola výhra 3:0 nad FC Liverpool. Je potrebné spomenúť ich prehru v Sunderlande a následnú domácu remízu s Blackburnom. Zdalo sa, že posledná ligová výhra vo Wigane 2:0 ich nabudí, ale počas týždňa vypadli z Carling Cupu, po prehre vo West Brom. Pri takýchto kolísavých výsledkoch sa ich cieľ, čím je kvalifikácia do Ligy majstrov, len tak ľahko nesplní. Manchester City na nezadržateľnú Chelsea stačiť nebudú.

  • Náš tip: výhra Chelsea

Arsenal vs West Bromwich

Arsenal odohral na Emirates Stadium v tejto sezóne tri zápasy so skóre 16:1! West Brom sa preto má na čo tešiť. The Baggies už odohrali ťažký zápas na pôde Chelsea, kde podľahli 0:6, oveľa lepšie si však počínali na pôde ďalšieho favorita, v Liverpoole prehrali len 0:1. Pravdou je, že viac sebavedomia má West Brom pred vlastnými divákmi, kde dosiahli už dve víťazstvá. The Gunners nastúpia bez Cesca Fabregasa, no v tomto dueli by im nemal Španiel až tak chýbať. Odvážime sa tipovať víťazstvo Arsenalu o viac ako 3 góly, pričom vo forme hrajúci Arshavin sa bude na víťazstve domácich podielať minimálne jedným gólom.

  • Náš tip: víťazstvo Arsenalu, Arshavin skóruje

Birmingham vs Wigan

Tento víkend to bude presne rok, odkedy Birmingham na domácom trávniku neprehral a všetci očakávajú, že štatistiky sa meniť nebudú ani po zápase s Wiganom. Aj keď Wigan netreba podceniť, The Latics vyhrali už v Tottenhame. V uplynulom kole za Birmingham debutoval Alexander Hleb a ukázal zopár dobrých ťahov. V zápase Carling Cupu proti Doncasteru si pripísal aj premiérový gól. Už počas pôsobenia v Arsenale ukázal, že je to záložník s čuchom na góly a skórovať by mohol aj tentokrát.

  • Náš tip: víťazstvo Birminghamu
  • Náš tip: Hleb skóruje

Blackpool vs Blackburn

Nováčik z Blackpoolu už v tejto sezóne dokázal, že v Premier League nemieni bojovať len o záchranu. Na domácej pôde sa v tejto sezóne predstavia len po druhýkrát. Z piatich už odohratých kôl, až štyrikrát cestovali na ihrisko súpera, no priviezli si nečakaných 6 bodov. V jedinom domácom zápase remizovali s Fulhamom 2:2, keď hostia vyrovnali až v 87.minúte. Naposledy si priviezli síce od Chelsea prehru 0:4, no na pôde majstra sa nič iné očakávať nedalo. Blackburn pod vedením Sama Allardycea podáva bojovné výkony, avšak výsledkovo to ešte nie je ono. Hostia potrebujú tri body, aby od začiatku sezóny plávali v pokojných vodách tabuľky. Rovers vyhrali iba v otváracom zápase sezóny nad Evertonom 1:0, na konte majú 5 bodov. Remízu uhrali u Citizens a priateľná je aj domáca prehra 1:2 s Arsenalom. Fanúšikov viac sklamala prehra v Birminghame a domáca remíza s Fulhamom. Allardyce bude od svojich hráčov vyžadovať výrazné výsledkové zlepšenie a derby oblasti Lancashire je ideálnou príležitosťou. Rovers v minulej sezóne vyhrali na pôde ďalších rivalov z Lancashire, aj v Burnley, aj v Boltone. Myslíme si, že úspešnejší budú aj v tomto meraní síl.

  • Náš tip: výhra Blackburnu

Fulham vs Everton

V tomto zápase sa nám javí ako favorit domáce mužstvo. Everton pokračoval v sérii zlých výsledkov z ligy aj počas týždňa v zápase Carling Cupu. Everton sa z pohára porúča po prehre z jedenástkového rozstrelu. Fanúšikovia hostí vyčítajú manažérovi Davidovi Moyesovi hlavne rozostavenie mužstva 4-5-1, ktoré preferuje. Pritom hlavným problémom The Toffees je hlavne strielanie gólov. Keďže útočníci nehrávajú a záložníci neskórujú, Everton na svoje prvé víťazstvo v sezóne stále čaká. Luis Saha je na vedľajšej koľaji, Yakubu je po zranení akoby iný hráč a Jermaine Beckford sa ešte na úroveň Premier League neadaptoval. Aj Fulham má svoje problémy, chýba zranený Bobby Zamora a Moussa Dembele, ale ako tím pôsobí ucelene a navyše v tejto sezóne ešte Fulham neprehral. Veľmi zaujímavý fakt pre vzájomné stretnutie týchto dvoch tímov je, že Everton od roku 1966 dokázal vo Fulhame zvíťaziť iba raz. Pri momentálnej forme súperov je preto kurz na víťazstvo domácich hriechom neskúsiť.

  • Náš tip: víťazstvo Fulhamu

Liverpool vs Sunderland

Šanca Liverpoolu na víťazstvo jednej z trofejí v tejto sezóne výrazne klesla. V stredu The Reds zahanbujúcu vypadli z Carling Cupu. Na Anfield Road po jedenástkovej dráme podľahli účastníkovi League Two, Northamptonu! Za Liverpool síce nenastúpili najväčšie hviezdy, ale vypadnutie je neospravedlniteľné. Hráči budú mať čo robiť, aby si fanúšikov opäť získali na svoju stranu. Proti Sunderlandu v základnej jedenástke nebude chýbať ani Steven Gerrard, ani Fernando Torres. Liverpool má v tabuľke iba 5 bodov a nachádza sa až na 16.priečke! To, že The Reds vedia aj bojovať, ukázali na Old Traford, kde dokázali dohnať dvojgólový náskok Diablov, aby však nakoniec podľahli 2:3. Sunderland taktiež ukončil púť v Carling Cupe, po domácej prehre s West Hamom 1:2, v lige však na domácom ihrisku porazil Manchester City a remizoval s Arsenalom. Od súperov si zatiaľ priviezli iba jediný bod za remízu vo Wigane, predtým podľahli vo West Brom. Máme tušenie, že kurz na remízu sa za menší vklad oplatí staviť, hráčov hosťujúceho manažéra Stevea Brucea nie je ľahké poraziť.

  • Náš tip: remíza 

West Ham vs Tottenham

Harry Redknapp, manažér hostí dúfa, že sa mu v londýnskom derby podarí získať všetky body. Tottenham prehral v zápase Carling Cupu na White Hart Lane s Arsenalom, v riadnom hracom čase sa stretnutie skončilo remízou 1:1, no v predĺžení Kanonieri pridali ďalšie 3 góly a tešili sa z výhry 4:1. Do zostavy Spurs sa vrátia Van der Vaart, Gareth Bale, William Gallas, Tom Huddlestone a Peter Crouch, ktorí prezentujú silu hostí. The Hammers naznačili výsledkové zlepšenie, zvíťazili na pôde Sunderlandu počas pohárového duelu Carling Cup, ale v lige majú na konte iba jediný bod za remízu v poslednom hracom kole v Stoke City. V londýnskom derby budú zrejme ťahať za kratší koniec povrazu.

  • Náš tip: víťazstvo Tottenhamu

 Odporúčané tipy na sobotu:

  • Chelsea porazí Manchester City (kurz 2,15 bet365.com)
  • Andrey Arshavin skóruje v zápase s West Brom(1,95 na bwin.com)
  • Remíza medzi FC Liverpool a FC Sunderland (4.45 na bwin.com)
  • Fulham porazí Everton (2,60 na bet365)
  • Blackburn zvíťazí na pôde Blackpoolu (2.30 na bet365.com)
  • Tottenham bude víťazom londýnskeho derby (2.10 na bet365.com)

Nedeľa


Bolton vs Manchester United

Manchester United v tejto sezóne formou na ihriskách súperov príliš neoslňuje. Navyše, aj vo Fulhame, aj v Evertone prišiel o plný bodový zisk až v záveroch zápasov. To u Manchestru nebolo zvykom a je na čase napraviť si povesť. V defenzíve Manchestru to škrípe, čo potvrdil aj posledný ligový zápas na Old Trafford. Hneď po tom, ako Liverpool zmenil svoje rozostavenie na 4-4-2, dokázal streliť Manchestru 2 góly, čím vyrovnal skóre na 2:2, aby v závere rozhodol hrdina zápasu Berbatov svojim tretím gólom v zápase na konečných 3:2 pre ManU. Do obrany sa však v najvyššom čase vracia Rio Ferdinand, ktorý by mal po boku Vidica vytvoriť pevnú hradbu pre brankárom Van der Sarom. Hráči Boltonu čakajú na prvé domáce víťazstvo v sezóne, avšak s Red Devils majú v posledných zápasoch negatívnu bilanciu. Manchester vyhral posledných 5 vzájomných duelov, z toho dva na Reebok Stadium, dokonca na nulu. Kurz na víťazstvo hostí nie je až taký zaujímavý, ale do pozornosti dávame streleckú formu bulharského útočníka Diablov Dimitara Berbatova. Pre Manchester nie je strielanie gólov v tejto sezóne problémom a Bolton v posledných štyroch ligových zápasoch od súperov vždy inkasoval. Berbatov strelil v sezóne už 7 gólov, z toho 6 v Premier League, naposledy hattrick do siete Liverpoolu. Bulharovi sa darí aj na Reebok Stadium, zaznamenal 3 góly v 2 zápasoch. Veríme, že Berbatov si streleckú bilanciu vylepší o minimálne jeden zápis, pričom pre porovnanie dodáme, že rovnaký kurz je ako na strelca gólu vypísaný aj na Rooneyho, ktorý nie je ani z ďaleka v takej forme, ako je Berbatov.

  • Náš tip: víťazstvo Manchestru United
  • Berbatov strelí gól

Wolverhampton vs Aston Villa

Čakáme otvorený a zaujímavý zápas z oboch strán. Oba tímy dosiahli počas týždňa víťazstvá v zápasoch Carling Cupu. Villanov v pohárovom zápase prvýkrát oficiálne viedol Gerard Houllier, ktorý svojim zverencom počas polčasovej prestávky zrejme naordinoval úspešnú taktiku, pretože otočili skóre zápasu z 0:1 na konečných 3:1 vo svoj prospech. Hráčom zrejme prospelo angažovanie nového manažéra, ktorý ich presvedčil o tom, že aj hráči z lavičky sú dôležitý. Emile Heskey len minútu po príchode na trávnik strelil vyrovnávajúci gól. Do ligových duelov ich tento výsledok určite motivuje. Wolves prešli do ďalšieho kola Carling Cupu cez Notts County, potrebovali však rozhodnúť až v nadstavenom čase dvoma gólmi striedajúceho Kevina Doyla. Domáci manažér Mick McCarthy sa teší na zápas s Aston Villou po vzájomných 2 remízach v uplynulom ročníku Premier League. Wolves majú na konte momentálne 2 ligové prehry v rade na ihriskách súperov, Aston Ville by pod vedením Houlliera mohli narásť krídla a myslíme si, že z Molineux Stadium by si mohla odniesť plný bodový zisk.

  • Náš tip: víťazstvo Aston Villy 

Newcastle vs Stoke

Newcastle pokračuje vo výsledkových prekvapeniach, keď nováčik Premier League dokázal počas týždňa vyradiť z Carling Cupu majstrovskú FC Chelsea na Stamford Bridge! Predtým si 3 body doviezli aj z Evertonu! Jedinou čiernou šrkvrnou posledných 7 úspešných dní je, že prišli o brankára Stevea Harpera, ktorý bude mimo 3 mesiace pre zranenie ramena. Domáci boss Chris Hughton si užíva pôsobenie na Tyneside a označil ho v tomto momente ako veľmi krásne obdobie svojej kariéry. Hosťujúci Potters zdá sa našli správnu vlnu a ťahajú 3 súťažné zápasy bez prehry, postúpili aj do ďalšieho kola pohára Carling. V streleckej forme je útočník Stoke Kenwyne Jones. Manažér hostí Tony Pulis a jeho družina dopláca na slabší štart do zápasov, veď až 7 z celkovo 8 inkasovaných gólov  vyťahoval brankár Stoke zo svojej siete už v prvom polčase. Vo všetkých 5 ligových dueloch muesli doťahovať gólové manko súpera. Tieto štatisktiky nás nútia uvažovať, že Newcastle by mohol otvoriť skóre duelu ako prvý z tímov, pokiaľ sa Stoke rozbehne a zapne na vyššie obrátky. Družina Tonyho Pulisa v poslednom čase predvádza zlepšené výkony a naprázdno by z Newcastlu nemusela odísť.

  • Náš tip: remíza

Súhrn tipov na nedeľu:

  • Berbatov skóruje v Boltone
  • Aston Villa porazí Wolves
  • Newcastle vs Stoke remíza HT/FT

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A