Main Content

Tenis: Hingisovej vyšiel návrat, s Hantuchovou suverénne do 2. kola v Carlsbade

štvrtok, 1. august 2013 07:05 | Autor: TASR

Carlsbad 1. augusta (TASR) - Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej vyšiel návrat do kolotoča WTA po takmer šesťročnej prestávke. V 1. kole štvorhry na hardovom turnaji v kalifornskom Carlsbade spoločne so Slovenkou Danielou Hantuchovou deklasovali nemecko-chorvátsky pár Julia Görgesová, Darija Juraková za 51 minút 6:1 a 6:1.

Pre Hingisovú to bol prvý súťažný zápas od septembra 2007. S Hantuchovou sa dostali do hlavného pavúka vďaka voľným kartám, V dueli o postup do semifinále nastúpia v piatok proti víťazkám minulotýždňového podujatia v Stanforde Američankám Raquel Kopsovej-Jonesovej a Abigail Spearsovej. Tridsaťdvaročnú košickú rodáčku minulý mesiac v americkom Newporte uviedli do medzinárodnej tenisovej Siene slávy.

Hingisová má na konto päť grandslamových titulov vo dvojhre ( Australian Open 1997, 1998 a 1999, Wimbledon 1997, US Open 1997), pričom svetovou jednotkou bola 209 týždňov. Vo svojej zbierke má aj deväť grandslamových titulov zo štvorhry a jeden z miešanej štvorhry, zranenia ju však donútili ukončiť kariéru vo veku 22 rokov. O návrat do súťažného tenisu sa pokúsila o štyri roky neskôr, no na jeseň 2007 mala pozitívny test na kokaín, následne definitívne ukončila kariéru.

štvorhra - 1. kolo:

Martina Hingisová, Daniela HANTUCHOVÁ (Švajč./SR) - Julia Görgesová, Darija Juraková (Nem./Chor.) 6:1, 6:1