Main Content

V Metz Lacko nestačil v osemfinále na Čiliča

štvrtok, 23. september 2010 20:01 | Autor: TASR

Slovenský tenista Lukáš Lacko podľahol vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Open de Moselle v Metz (dotácia 450 000 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) najvyššie nasadenému Chorvátovi Marinovi Čiličovi za 107 minút po tuhom boji 5:7, 6:7 (3).

Dvadsaťdvaročný piešťanský rodák Lacko, 75. vo svetovom rebríčku dlho vzdoroval takmer dvojmetrovému súperovi a zároveň 14. hráčovi počítačového poradia. V prvom sete stratil servis až v rozhodujúcom dvanástom geme na 5:7 a v druhom sa rozhodlo až v tajbrejku. V ňom nastal kľúčový moment za stavu 2:2, keď Čilič odskočil na 4:2 a už vývoj nepustil zo svojich rúk.

Lacko nepridal k piatim štvrťfinálovým účastiam na hlavnom profesionálnom okruhu ATP (Chennai, Záhreb, Memphis, Halle, Atlanta) v tomto roku šiestu. Slovenská jednotka sa až v pondelok definitívne rozhodla, že napokon odcestuje do Francúzska napriek vypätiu z konca minulého týždňa a logistickú náročnosť po "dvojbodovom" podiele na daviscupovom triumfe tímu SR 4:1 v Minsku nad tvrdom povrchu nad Bielorusmi. V Metz si za postup do osemfinále vybojoval 20 bodov do rebríčka ATP a šek na 6910 eur.

Zverenec Mateja Liptáka Lacko má po štvrtku s čoskoro 22-ročným Chorvátom skóre 0:3, ale prvé dva zápasy sa hrali na antuke (zhodne vo finále na nižšej úrovni), druhý z nich už v máji 2007. Čilič sa v januári 2010 prebojoval do semifinále melbournských grandslamových Australian Open. Dovedna má na konte päť titulov z hlavnej profesionálnej kategórie.

Výsledok:

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Marin Čilič (1-Chorv.) - Lukáš Lacko (SR) 7:5, 7:6 (3) za 107 minút.

SITA
© WEBNOVINY