Main Content

Hokej: Daniel Štumpf na trojtýždňovej skúške v Zlíne

utorok, 30. júl 2013 17:05 | Autor: TASR

Zlín 30. júla (TASR) - Mladý slovenský hokejista Daniel Štumpf je v súčasnosti na trojtýždňovej skúške v českom extraligovom klube HC PSG Zlín. Dvadsaťdvaročný útočník sa chce počas prípravy v tíme vicemajstra ukázať v čo najlepšom svetle a vybojovať si zmluvu.

"Agent mi povedal, že je tu možnosť pobiť sa o miesto v kádri, tak som samozrejme s ponukou súhlasil. Urobím všetko pre to, aby to klaplo a zahral som si českú extraligu," vyslovil sa pre internetovú stránku zlínskeho klubu odchovanec nitrianskeho hokeja. "Myslím si, že Zlín má veľmi dobrú prácu s mládežou. V klube je viacero kvalitných odchovancov a niekoľko legiend ako Čajánek, Leška či Balaštík. Myslím si, že je to veľmi dobre skĺbené a bol by som rád, keby som sa tu presadil."

Štumpf v uplynulej sezóne pôsobil v druhej najvyššej fínskej súťaži v drese JYP-Akatemia, kde v 40 zápasoch nazbieral 19 bodov (12+7). Predtým hral v bieloruskom tíme Junosť Minsk v Mládežníckej hokejovej lige (MHL). O služby bývalého slovenského reprezentanta do 20 rokov prejavil záujem aj jeho materský klub HK Nitra.