Main Content

KOMENTÁR: Toto bola svetová Corgoň liga

pondelok, 29. júl 2013 10:03 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Toto bola svetová Corgoň liga
KOMENTÁR: Toto bola svetová Corgoň liga

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Do našej najvyššej súťaže si občas niekto rád kopne, pritom sa to najviac týka tých, čo ju ani nesledujú. Títo istí ľudia, naopak, ospevujú zahraničné kluby a ligy, ktoré tiež ani poriadne nesledujú, pretože v tretej minúte zápasu zapínajú radšej nejakú futbalovú počítačovú hru, alebo si prepnú na iný program, na ktorom nejaký farmár obrába Šeherezádu. A to nebudem spomínať ani fakt, že futbalový štadión ani zvnútra ešte naživo nevideli. Takí sú naši veční skeptici a negativisti.
 
Na jednej strane je pravda, že občas si veľa zábavy na futbale neužijete, ale kto chce, ten si vždy niečo nájde. Ale tento víkend sme na hľadanie určite nepotrebovali lupu či mikroskop. Stačili nám oči, ktoré sa išli vyočiť na gólových hodoch. Padlo 31 gólov, čo dáva úžasný priemer 5,16 gólu na zápas. Na niečo také nie sú zvyknutí ani v zahraničných top ligách. Pritom to v žiadnom prípade neboli iba nejaké poťa-góly. Videli sme nádherné strely, akcie na jeden dotyk do prázdnej brány, skvelé individuálne prieniky, vynikajúce centre či kolmé akcie za obranu. Proste labužník si na víkendovom švédskom stole našiel všetko.
 
Nebudem klamať, že všetky zápasy boli úžasné, ale práve góly urobili aj z tých herne slabších pre divákov veľmi zaujímavé divadlo. Góly sú totiž korením futbalu a corgoňligové jedlo bolo tentoraz dochutené extrémne dobre. Ale napríklad prvý polčas zápasu Myjava – Trnava prevýšil herne aj nemecký Superpohár, ktorý sa hral takmer v tom istom čase. V druhom polčase už nastavené tempo nevydržali, ale nevadí, keď sa bude stále hrať v takomto tempe, tak sa naše kluby naučia hrať celý zápas v extrémnom nasadení.
 
A práve túto cestu si začína osvojovať stále viac mužstiev našej súťaže, na čo fanúšikovia začínajú reagovať. Nie je ti síce drastický nárast návštevnosti, ale je jasne badateľný. Futbal je totiž spoločenský fenomén, na ktorom sa chcú ľudia baviť. Keď im naše kluby ponúknu zábavu, tak divák to vycíti a príde. A v tomto kole bolo zábavy dostatok. Nech to našim klubom dlhodobo vydrží, čo bude mať za následok, že poklesne predaj herných konzol a z obrazoviek zmiznú hlúposti, pretože ľudia budú na štadiónoch a televízie budú nútené dať ľuďom to čo chcú, čiže futbal.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na gólové 3.kolo Corgoň ligy a vývoj do budúcnosti.