Main Content

Piešťany v príprave s 33 hráčmi, naplno od pondelka

piatok, 26. júl 2013 14:05 | Autor: TASR

 Piešťany v príprave s 33 hráčmi, naplno od pondelka
Piešťany v príprave s 33 hráčmi, naplno od pondelka | zdroj: TASR

Piešťany 26. júla (TASR) - Po krátkej, ešte trojdňovej suchej príprave, začali vo štvrtok tréningové dávky už aj na ľade odkrajovať hokejisti ŠHK 37 Piešťany.

 Tréneri Milan Klement a Roman Sýkora mali k dispozícii 33 hokejistov, prvé dva dni v tomto týždni si hráčov rozdelili do dvoch skupín (17+16).

"Do prípravy na ľade sa nám zapojilo 33 hráčov a traja brankári. Aj vo štvrtok i v piatok však išlo len o akési zoznamovacie tréningy, v ktorých to bolo všetko voľnejšie, nakoľko hráči si skúšali nové korčule, či ďalšie časti výstroja a preto sme ich do vysokého tempa nehnali. Od pondelka ale už budeme fungovať v trojfázovom režime, dvakrát na ľade, raz v posilňovni a takto pôjdeme celé tri týždne aj s prípravnými zápasmi,"
vyjadril sa pre TASR Milan Klement.

Káder vlani úspešného extraligového nováčika sa počas leta veľmi nezmenil. Chýbať budú Marek Lisoň, Henrich Ručkay, Kristián Grman, Vladimír Urban a Andrej Mrázik. K novým tváram patria obrancovia Marek Biro, Jakub Hrudík, Jan Bittner, útočník Marcel Holovič, na skúšku prišli René Schneider z Prešova, Dávid Schmidt z Trnavy, z juniorky Martin Krajčík, či odchovanec Matúš Minarech. "Niektorí už majú podpísané zmluvy, niektorí budú o ne bojovať," konštatoval kormidelník ŠHK 37.

Pred štvrtkovým výjazdom na ľad, piešťanskí hokejisti po dovolenkách mali na programe ešte tri dni prípravy na suchu. "V pondelok boli dve fázy, to isté aj v utorok, streda už len jedna fáza, keď sme kombinovali posilňovňu s in-line korčuľovaním na hrádzi tak, aby sme hráčov pripravili na iný pohyb, akým je beh," uviedol M. Klement a na margo celej suchej "zaberačky" dodal: "Podmienky na prípravu, ktoré sme mali, boli vcelku dobré. Dostali sme sa do telocvične, posilňovňu sme mali priamo na zimnom štadióne, chodili sme na piešťanské futbalové ihrisko i na dráhu pri ňom. To, čo sme si naplánovali, sme aj splnili. A aj po dovolenkách bolo na hráčoch vidieť, že nezaháľali ani počas nich a všetci sa z nich vrátili, dá sa povedať v optimálnom stave. Nebolo vidieť, že by počas nich niekto netrénoval, takže naozaj môžem s tou prvou časťou prípravy vysloviť spokojnosť."

V rámci hernej prípravy čaká na hokejistov Piešťan 13 zápasov, medzi nim aj trojdňový turnaj v maďarskom Dunaújvárosi. "Inak nás čakajú súboje s extraligistami Slovenska i Čiech, no a nevynechali sme ani dva zápasy s Hodonínom, ktoré v tomto prípravnom období patria k už dlhoročnej tradícii. Myslím si, že ten počet je dostatočný na to, aby sa nám v nich vykryštalizovala zostava na nový ročník. To, čo budeme chcieť vidieť, by sa nám v tých zápasoch malo ukázať a ja len verím, že sa rozhodneme vo výbere hráčov správne a že si vyberieme si správne typy," konštatoval Klement.

Piešťany si v uplynulej sezóne ako nováčik extraligy vybudovali u súperov rešpekt a napokon skončili na 4. mieste. Klement si uvedomuje, že tento ročník môže byť pre nich ťažší. "Vlani nás pri našej premiére zo začiatku možno aj podcenili, ale v priebehu sezóny sa naozaj ukázalo, že Piešťany vedia hrať dobrý hokej. Začíname od nuly a ja nemám rád veľké vyhlásenia, že chceme ísť ešte vyššie. Samozrejme, že tomu by som bol rád, ale štartovacia čiara je rovnaká pre každého. Uvidíme ako nám vyjde začiatok, od toho sa to bude odvíjať," uzavrel tréner ŠHK 37.

 

program prípravných zápasov:

2. 8. Francúzsko (doma, 18.00)

6. 8. SKH Hodonín (vonku, 18.00)

8. 8. HK Orange 20 (vonku, 18.00)

13.8. Irtyš Pavlodar (doma, 18.00)

15.8. Hodonín (doma, 18.00)

20.8. HK Nitra (doma, 18.00)

turnaj v Dunaújvárosi:

23.8. Bietigheim Steelers (Nem., 15.00)

24.8. Cracovia Krakov (15.00)

25.8. DAB Doc.Dunaújváros (18.00)

27.8. PSG Zlín (doma, 18.00)

29.8. Dunaújváros (doma, 18.00)

3. 9. Zlín (vonku, 18.00)

6. 9. Nitra (vonku, 17.00)