Main Content

KOMENTÁR: Miňo, nespadni nám do priepasti!

štvrtok, 25. júl 2013 13:05 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Miňo, nespadni nám do priepasti!
KOMENTÁR: Miňo, nespadni nám do priepasti! | zdroj: foto TASR

Koľkokrát sme boli svedkami toho, keď sa hráč s veľkým talentom dostal do problémov, čo ovplyvnilo jeho športovú kariéru?Mnohokrát. Veríme však, že prípad Miňa Stocha, ktoré v poslednom čase obracajú v bulvári ako vyprážaný rezeň, bude iný. So skutočným poučením hráča a ďalším pokračovaním jeho kariéry

 

Pred pár rokmi vstúpil do futbalového povedomia mladučký a maličký hráč Nitry, ktorého do svojich radov zlákala slávna Chelsea. Miroslav Stoch bol považovaný za talent desaťročia a jeho kariéra sa uberala správnym smerom. Hoci sa neprebojoval do prvého mužstva Chelsea, vyhral holandskú ligu, tureckú ligu, dokonca individuálne ocenenie pre najkrajší gól roka.

Napriek tomu sa však v ostatnom období zmráka nad kariérou a životom nášho (ešte stále?) reprezentanta. Miňo, zdá sa, chce dobehnúť to, čo zameškal počas svojej puberty, keď tvrdo zarezával v akadémii veľkoklubu, kde ho rozhodne nenechali žúrovať ako jeho rovesníkov mimo futbalu. Párty strieda ďalšia, pomedzi to ďalšia párty. Na tom samotnom nie je nič zlé, robia to mnohí, no robia to šikovnejšie a hlavne v menšom množstve. Miňo Stoch je pod drobnohľadom slovenských i tureckých médií vďaka tomu, že už v minulosti spôsobil pár prešľapov, no zdá sa, že si stále nedáva pozor alebo mu na tom vôbec nezáleží, čo by bola ešte horšia možnosť. V uplynulých dňoch preniklo na verejnosť ďalšie video nespútanej zábavy nášho hráča, čo údajne dospelo k tomu, že Stoch bude čeliť zákazu reprezentovať do konca kalendárneho roka. Informácie sú to nepotvrdené, no už len špekulácie o takomto kroku dvíhajú pre Stocha varovný prst. Navyše, ak už aj vo svojom klube stratil miesto v základnej zostave.

Miňo je hviezda, je vzorom pre mladých, je športovým profesionálom, ktorý je za svoju profesionalitu veľmi dobre platený, v konečnom dôsledku ľuďmi. Preto prístup v štýle „Nestarajte sa“, nie je na mieste. Stoch si musí uvedomiť, že kariéra profesionálneho športovca je aj o disciplíne. Hoci v uplynulých dňoch vyhlásil, že sa už poučil, o tom nesvedčia slová, ale skutky. A hoci sa Miňo bráni tým, že ho zneužili ľudia, ktorí sa chceli zábermi len zviditeľniť, ak by sa do týchto situácií ani len nedostal, nemal by žiaden problém.

Miňa potrebujú mladí začínajúci futbalisti, potrebuje ho celý futbalový národ. Dúfame, že zbytočnými excesmi nezahodí svoju kariéru, veď talentu má toľko, že ešte dlhé roky môže byť lídrom našej reprezentácie.

 

Odporúčané články