Main Content

KOMENTÁR: Hamšíkova trpezlivosť ruže prináša

streda, 24. júl 2013 13:24 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Hamšíkova trpezlivosť ruže prináša
KOMENTÁR: Hamšíkova trpezlivosť ruže prináša | zdroj: foto TASR

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík je už niekoľko rokov považovaný za jedného z najlepších hráčov talianskej Serie A. S tým súvisí aj záujem klubov, ktorému však Marekiaro neoblomne hovorí NIE! Po krokoch vedenia SSC Neapol počas letnej prestávky je jasné, že Markovo rozhodnutie zostať, je správne.

 

Mnoho ľudí, vynímajúc tých, ktorí preklínajú Hamšíka za jeho reprezentačné výkony, sa už niekoľko sezón diví, prečo hráč jeho kalibru zostáva v tíme SSC Neapol, ktorý nepatrí zrovna k európskej špičke. Hamšík bol, nielen slovenskými médiami, spájaný s prestupom snáď do každého európskeho veľkoklubu. Vytrval však, za čo si vyslúžil nadpozemské postavenie u fanúšikov Partenopei. To sa ešte vylepší po tomto prestupovom období.

Keď pred pár rokmi začínal odvážny projekt SSC Neapol, ktorý postupoval z druhej najvyššej súťaže, ako lídri sa postupne  vyprofilovali Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani a práve náš Marek Hamšík. „Svätá trojica“ sa po prestupe druhého menovaného definitívne rozpadla a pod Vezuvom ostal len Marekiaro. Ten je v súčasnosti v Neapole nedotknuteľný. Určite, Cavani s Lavezzim si finančne polepšili, ale Marek je v súčasnosti jednoznačným lídrom klubu, ktorý sa predstaví v Lige majstrov, zatiaľ, čo Cavani bude o svoju pozíciu bojovať s Ibrahimovićom a Lavezzi ešte s vyšším počtom hráčov na jeho poste.

Rozhodnutie Marka zotrvať sa tak zdá byť správne. O to viac, že Neapol po navýšení financií na prestupy tvorí supermužstvo, schopné konkurovať komukoľvek. Viac ako 60 miliónov utŕžených za prestup Cavaniho treba pripočítať k pôvodnému 60 miliónovému rozpočtu De Laurentisovho klubu. A tak nečudo, že do Neapolu prichádzajú vo veľkom veľké mená. Na hosťovanie príde zadarmo Pepe Reina, z Realu Madrid už sú potvrdení José Callejón, Raul Albiol, údajne za 37 miliónov a so 163-tisícovým platom týždenne aj hviezdny Gonzalo Higuaín. Prišli takisto Dries Mertens z PSV, Pablo Armero a tréner s takisto hviezdnym štatútom, Rafael Benítez.

Hamšíkovi sa tak oplatilo počkať si. Neapol je v súčasnosti klubom ašpirujúcim na tie najvyššie priečky v talianskej lige a tím schopný prekvapiť aj v Európe. A odchovanec Jupie Podlavice je v rámci tohto klubu nedotknuteľným hrdinom fanúšikov, lídrom, ktorý ťahá mužstvo. Kam by už len šiel?!

 

Odporúčané články