Main Content

Preview 2.predkola LM: Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan Bratislava

streda, 24. júl 2013 09:42 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola LM: Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan Bratislava
Preview 2.predkola LM: Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan Bratislava | zdroj: foto TASR, video youtube.com

V prvom zápase si hráči úradujúceho majstra Slovenska, Slovana Bratislava, vytvorili mierny náskok. Víťazstvom 2:1 priklonili postupové misky váh na svoju strane, ale v odvete to budú musieť ešte potvrdiť, čo nebude ľahké.

Ludogorec RazgradŠK Slovan Bratislava
Streda 24.7.2013 o 19:30, rozhoduje Mauro Bergonzi (Taliansko)
 
Slovan mal cez víkend voľno, keďže šláger 2.kola Corgoň ligy Slovan – Senica bol pre pohárové povinnosti odložený. Majster aj vicemajster totiž myslia hlavne na pohárové zápasy, v ktorých si spomedzi všetkých našich zástupcov vytvorili pred odvetou aj najväčšie šance na postup. Slovan ako jediný dokázal vyhrať, keď ho nezrazili na zem ani štyri ťažké rany. Už na začiatku zápasu musel pre zranenie odstúpiť kapitán Žofčák, brankár Putnocký svojou chybou daroval súperovi gól v čase najväčšieho tlaku belasých, následne nepremenil pokutový kop Fořt a Grendel všetko korunoval hlúpym vylúčením. Lenže kráľom zápasu sa stal Juraj Halenár, ktorý dvoma gólmi na konci zápasu otočil skóre.
 
Víťazstvo 2:1 bolo za danej situácie zlaté, ale z pohľadu pohárovej matematiky, nie je ideálne. Belasí si už nemôžu dovoliť robiť chyby, akých sa dopustili v prvom zápase, inak môže byť zle. No ak podajú dobrý výkon, ktorý je rozhodne v ich silách, tak sa nemusia báť ničoho.
 
Otáznym zostáva post v centrálnej zóne, keďže nebude môcť hrať dištancovaný Grendel. Najlogickejšou náhradou by bol Soumah, ale ten je po zranení a v prvom zápase nebol ani na lavičke, teraz by sa mal obajviť aspoň na nej. Ďalšími alternatívami sú vekom ešte dorastenec Jakúbek a mladý Argentínčan Serra, ale obaja ešte neodohrali ani len minútu v Corgoň lige, no väčšie šance má Jakúbek, ktorý sa dobre ukazoval v príprave. Alternatívou z núdze, by bolo zaradenie Kolčáka na post defenzívneho stredopoliara, na ktorom začínal kariéru, ale tréner Slovak by asi nechcel rozbiť fungujúcu stopérsku dvojicu, hoci talentovaný Niňaj ešte na stopérskom poste, keď dostal šancu, nesklamal.
 
Zloženie belasej ofenzívy je tiež trochu nejasné, keďže po zranení sa vracajúci Halenár a Peltier, si aj za pár minút na ihrisku vypýtali nomináciu do základnej zostavy. V nej má miesto isté Milinkovič a aj kapitán Žofčák, ak bude môcť hrať. Zostávajú teda ešte dve miesta, pričom kombinácií je veľa. Slovan bude hrať asi na protiútoky, čo by predznamenalo zaradenie „bleskového“ Peltiera na hrot, ale prekvapením by mohlo byť jeho vrátenie na pravé krídlo. Od toho sa bude odvíjať pozícia Fořta, ktorý je čisto hrotovým hráčom. Halenár sa najlepšie ukazuje pod hrotom, čo dokázal aj v prvom zápase. Mészáros a Hlohovský asi musia čakať na vývoj, ale ľahko sa môže stať, že jeden z nich pôjde do základu, keby si tréner Slovák chcel nechať nejaký tromf aj na striedanie.
 
Bulharský majster sa nenachádza v dobrom rozpoložení, keďže opäť nezvládol záver európskeho zápasu a prehral aj v 1.kole ligovej súťaže na pôde nováčika z Ľubimecu 0:1. To stálo miesto trénera Ivajla Peteva, ktorý stál za všetkými klubovými trofejami za ostatné dva roky. Nahradil ho Stoičo Stojev, preto ťažko odhadovať herný systém a zostavu Razgradu, ale mal by v nej byť Brazílčan Marcelinho, ktorému vypršal trest.  
 
Zápas budete môcť sledovať na Dvojke RTVS alebo na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
Predpokladané zostavy
Razgrad: V.Stojanov – Júnior Caicara, Mäntylä, Moti, Minev – Djakov, Zlatinski – I.Stojanov, Marcelinho, Bakalov – Bezjak
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov – Kladrubský, Jakúbek – Žofčák, Halenár, Milinkovič – Peltier 
 
Ako tipovať
Stretnú sa dve vyrovnané mužstvá, ale karty sa už rozdali v prvom zápase. Slovan vie, že ak neprehrá, tak postúpi. A to je pre belasých veľká výhoda, keďže za ostatných šesť dvojzápasov vo vyraďovacej fáze európskych pohárov, nenašli na ihrisku súpera premožiteľa ani raz, čo už nie je náhoda. Preto odporúčame tip X2, na ktorý je v našej Tipovacej lige vypísaný kurz 1,88 a dávame do pozornosti aj čistú 2, kde je veľmi lákavý kurz 4,05.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.