Main Content

Hokej: Tréner Oremus už s hráčmi Vítkovíc na ľade, šanca pre mladých

utorok, 23. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

Ostrava 23. júla (TASR) - Bez skúsených opôr Viktora Ujčíka a Marka Malíka už druhý deň zarezávajú naplno v príprave na ľade extraligoví hokejisti HC Vítkovice. Pred jej štartom sa mužstvo slovenského kouča Petra Oremusa stretlo už v stredu, hráči absolvovali ešte niekoľko tréningov na suchu.

Cieľom ostravského klubu v novej sezóne bude postup do play off a hlavne zapracovanie mladých hráčov do zostavy. "Chceli sme, aby mali hráči po dovolenkách ten prechod o niečo plynulejší, robím to tak každú sezónu," citoval hokej.cz Petra Oremusa, ktorý v priebehu uplynulej sezóny nahradil Mojmíra Trličíka. V nedeľu boli hráči HC na ľade len hodinu a pol, bol to skôr pre nich taký zoznamovací tréning. "Už ale pracujeme naplno," zdôraznil Oremus. Odchody skúsených Ujčíka a Malíka vysvetlil: "Rozhodli sme sa, že chceme dať viac priestoru mladým hráčom. Všetci dostanú šancu a záležať bude len na nich. Viedli sme s nimi individuálne pohovory, takže vedia, ako majú k tomu pristupovať."

V poslednom ročníku sa cesta Vítkovíc skončila vo štvrťfinále, v ktorom HC nestačil na neskoršieho finalistu zo Zlína. Vítkovice však mali namále už v predkole, v ktorom o ich postupe v najdlhšom extraligovom stretnutí histórie rozhodol slovenský útočník Peter Húževka. V rovnakých "vodách" by sa chceli Vítkovice pohybovať aj v novom ročníku. "Naším cieľom je opäť sa dostať do play off," konštatoval Oremus.

Hráčom Vítkovíc by malo pomôcť aj sústredenie vo Vysokých Tatrách. "Boli sme v Liptovskom Jáne, kde hráči absolvovali hlavne bežecké a cyklistické tréningy," povedal slovenský kormidelník HC a dodal: "Musíme produkovať taký hokej, aby sme do ostravskej ČEZ Arény prilákali čo najviac fanúšikov. Pre to urobíme všetko."