Main Content

ZOH Soči 2014: Kanada a Rusko nominovali na prípravné kempy

pondelok, 22. júl 2013 22:00 | Autor: Jakub Mihálik

ZOH Soči 2014: Kanada a Rusko nominovali na prípravné kempy
ZOH Soči 2014: Kanada a Rusko nominovali na prípravné kempy

Po tom, ako sa minulý týždeň definitívne rozhodlo, že na zimnej olympiáde v Soči sa predstavia tí najlepší hokejisti z kanadsko-americkej NHL, dvaja z najväčších favoritov oznámili nominácie na prípravný kemp, ktorý má byť poslednou možnosťou nominovaných hráčov stretnúť sa pred najväčším turnajom štvorročného cyklu. Pozrite si nomináciu Kanady a Ruska.

Obhajcovia zlatých medailí z domácej olympiády vo Vancouvri, hokejisti Kanady, nenechávajú nič na náhodu. Svoj prípravný kemp rozložia v dňoch 25.-28. augusta v meste Calgary, kde sa stretne celkovo 47 hviezd zámorskej NHL. Pri príležitosti oznámenia nominácie sa verejnosť dozvedela aj meno lodivoda kanadského výberu pre turnaj v prímorskom Soči. Stane sa ním kouč Detroitu, Mike Babcock, ktorý doviedol javorový list k zlatu na predchádzajúcej olympiáde. Aby na dôležitú úlohu v podobe dobytia ruskej pôdy nebol Babcock sám, pomáhať mu budú hneď traja asistenti – Ken Hitchcock (St. Louis), Claude Julien (Boston) a Lindy Ruff (Dallas).
Celkovo bude mať Kanada na prípravnom kempe k dispozícii realizačný tím pozostávajúci z 20 ľudí, čo je jasným dôkazom toho, že nič sa v kolíske hokeja nenecháva na náhodu.

Nominácia Kanady na prípravný kemp:
Brankári:
Corey Crawford, Braden Holtby, Roberto‬ Luongo, Carey Price, Mike Smith

Obrancovia:

Karl Alzner, ‪‎Jay‬ Bouwmeester, Dan Boyle, Drew Doughty, Mike Green, Dan Hamhuis, Travis Hamonic, Duncan Keith, Kristopher Letang, Marc Methot, Dion Phaneuf, Alex Pietrangelo, Brent Seabrook, Marc Staal, PK Subban, Marc-Édouard Vlasic, Shea Weber

Útočníci:
Patrice Bergeron, Jeff Carter, Logan Couture, Sidney Crosby, Matt Duchene, Jordan Eberle, Ryan Getzlaf, Claude Giroux, Taylor Hall, Chris Kunitz, Andrew Ladd, Milan Lucic, Brad Marchand, ‪‎Rick‬ Nash, James Neal, Corey Perry, Michael Richards, Patrick Sharp, Eric Staal, Jordan Staal,Martin  St. Louis, Steven Stamkos, John Tavares, Joe Thornton, Jonathan Toews


Nezaostávajú však ani Rusi, ktorí musia na domácej pôde získať zlato, inak pôjde o národnú katastrofu. Aj oni preto zvolali na 23.-24. augusta to najlepšie, čím disponujú, aby sa posledný krát pred vrcholným podujatím zišli v kompletnej zostave. Pozvaných je 35 hokejistov, ktorí by mali pod trénerom Zinetulom Biľaletdinovom získať prvé zlato od Albertville 1992.

Nominácia Ruska na prípravný kemp:
Brankári:
Konstantin Barulin, Sergej Bobrovsky, Semjon Varlamov, Vasilij Koshechkin, Evgeni Nabokov.

Obrancovia:
Evgeny Biryukov, Vyacheslav Voinovich, Anton Volchenkov, Gončar, Denis Denisov, Alexej Emelin, Andrei Markov, Jevgenij Medvedev, Nikita Nikitin, Ilja Nikulin, Eugene Ryasensky, Fedor Tyutin.

Útočníci:
Artem Anisimov, Michael Varnakov, Pavel Datsyuk, Iľja Kovaľčuk, Denis Kokarev Jevgenij Kuznecov, Nikolaj Kulemin, Evgeni Malkin, Alexander Ovečkin, Alexander Perezhogin, Alexander Popov, Alexander Radulov, Alexander Semin, Vladimir Tarasenko, Alexej Tereshchenko, Viktor Tichonov, Vadim Shipachev, Nail Yakupov.