Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (22.7.)

pondelok, 22. júl 2013 00:16 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (22.7.)
Správy dňa z NHL a KHL (22.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NEW JERSEY: Podľa zámorských informácií sa český forward Jaromír Jágr predbežne dohodol na spolupráci s New Jersey Devils. S „diablami“ by mal čoskoro podpísať nový kontrakt.

 
PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers predĺžila o dva roky zmluvu s útočníkom Seanom Couturierom, ktorý bude ročne ukrajovať z platového stropu „letcov“ 1,75 miliónov dolárov.
 
BUFFALO: Brankár Matt Hackett podpísal s Buffalom Sabres kvalifikačnú dvojcestnú zmluvu za 715 tisíc dolárov.
 
WINNIPEG: Obranca Zach Rechmond bude aj v budúcej sezóne spadať pod organizáciu Winnipegu Jets. S „tryskáčmi“ sa dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve za 715 000 USD.
 
NASHVILLE: Útočník Nick Spaling sa vyhol arbitrážnemu konaniu, keď kývol na ročnú ponuku predĺženia spolupráce Nashvillu Predators za 1,5 miliónov dolárov.
 
EDMONTON: Forward Sam Gagner požaduje od svojho zamestnávateľa z Edmontonu Oilers ročný príjem vo výške 5,5 miliónov dolárov. 23-ročný center sa ako obmedzený voľný hráč nedokáže s „olejármi“ dohodnúť na predĺžení kontraktu a pravdepodobne bude musieť predstúpiť pred arbitráž.  
 
EDMONTON: Zámorie opúšťa útočník Lenart Petrell, ktorý naposledy pôsobil v Edmontone Oilers. Jeho cesty smerujú do švajčiarskej Ženevy.
 
CAROLINA: Ruský útočník Sergej Tolčinskij, ktorý nikdy nebol draftovaný, sa pravdepodobne stane súčasťou organizácie Caroliny Hurricanes, keď v prípravnom kempe mladíkov „Canes“ sa prezentoval vo veľmi dobrom svetle a vedenie „hurikánov“ si ho bude chcieť udržať vo svojom tíme.
 
SLOVAN & ZÁHREB: Káder slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava opúšťa bek Ivan Švarný, ktorý mení pôsobisko v rámci najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže – 28-ročný zadák sa stal novou posilou Medveščaku Záhreb.
 
SLOVAN: „Belasých“ opúšťa aj obranca Ján Tabaček, ktorý sa z KHL sťahuje do Fínska. V krajine tisícich jazier bude obliekať dres Tappara Tampere.
 
VLADIVOSTOK: Nováčik KHL Admiral Vladivostok získal do svojich radov dve zahraničné posily. Situáciu v bránkovisku Vladivostoku mal zlepšiť Joakim Lundström, ofenzívny potenciál ruského tímu vylepší nemecký reprezentant Felix Schütz.