Main Content

Preview 2.predkola EL: IFK Göteborg – AS Trenčín

štvrtok, 18. júl 2013 11:34 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola EL: IFK Göteborg – AS Trenčín
Preview 2.predkola EL: IFK Göteborg – AS Trenčín | zdroj: foto TASR

Do pohárovej Európy vstupuje prvým zápasom aj AS Trenčín. Pre Trenčanov to bude vôbec prvý zápas v takto významnej súťaži. Ich historicky prvou prekážkou je švédsky IFK Göteborg.

IFK Göteborg – AS Trenčín
Štvrtok 18.7.2013 o 19:00, rozhoduje Silvio Mazzoleni (Taliansko)
 
Trenčania to na prelome storočí štyrikrát skúšali v už neexistujúcom Intertoto cup-e, lenžev tejto letnej pohárovej súťaži nikdy vodu poriadne nezamútili, skôr naopak. Preto verme, že ich terajšia pohárová púť bude dlhšia a hlavne dôstojnejšia.
 
V 1.kole novej ligovej sezóny vyhral Trenčín doma nad Nitrou 4:0, lenže v prvom polčase bola Nitra domácim minimálne vyrovnaním súperom, pričom Trenčín sa rozbehol až po prvom góle. Potom hral síce lepšie, ale iba ťažko si predstaviť, že IFK Göteborg bude v zápase taký odovzdaný ako bola Nitra. Trenčín sa bude musieť zlepšiť, inak hneď pocíti, že v Európskej lige je to o niečom úplne inom.
 
IFK Göteborg je na začiatku druhej polovice švédskej ligy na 4.miesto s trojbodovou stratou na Malmö FF. Úradujúci držitelia švédskeho pohára sa spoliehajú predovšetkým na Tobiasa Hyséna, ktorý na Slovensku nedávno hral, keď sme v Žiline bezgólovo remizovali so Švédskom. V kádri sú samí severania (Švédsko, Nórsko, Dánsko, Island) s výnimkou Brazílčana Daniela Sobralenseho. Zápas sa bude hrať v Helsingborgu, keďže na domácom štadióne IFK Ullevi práve prebiehajú ME žien.
 
Ak bude z dispozícií funkčný prenos, tak si zápas môžete pozrieť na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
Predpokladané zostavy
Göteborg: Alvbage  – Salomonsson, Dyrestam, Jónsson, A. Johansson – Larsson, Haglund, J. Johansson, Farnerud – Söder, Hysén
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Baéz – Mondek, Štefánik, William, Holúbek – Adi
 
Ako tipovať
Favoritom je IFK Göteborg, ale Trenčania určite lacno kožu nepredajú. Budú hrať ofenzívne, no to môže byť aj voda na domáci mlyn. Hoci ide o prvý zápas, tak už teraz by mohli v ňom padať góly. Skúsime preto tip na viac ako dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,74.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.