Main Content

KOMENTÁR: Slovan vstal z mŕtvych a sen o Lige majstrov žije

štvrtok, 18. júl 2013 11:37 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovan vstal z mŕtvych a sen o Lige majstrov žije
KOMENTÁR: Slovan vstal z mŕtvych a sen o Lige majstrov žije | zdroj: foto TASR

Futbalisti slovenského majstra, Slovana Bratislava, boli už na dne ringu, už ich počítali, ale postavili sa na nohy a oni zasadili svojmu súperovi K.O. v nadstavenom čase. Lenže výsledok mohol (mal) byť pred odvetou oveľa lepší.

Komentár Filipa Chudého
 
Každý kto ovláda pohárovú matematiku, vie, že výsledok 2:1 z prvého zápasu ponecháva šance takmer vyrovnané, no ak to bolo pred úvodným výkopom 50:50, tak teraz to má o pár percent lepšie rozbehnuté Slovan, keďže zatiaľ postupuje. No jeho náskok je malý, hoci, vďaka aj zaň. Inkasovaný gól mrzí, hlavne preto, že belasí si ho strelili prakticky sami. Ale na druhej strane aj ukázali, ako sa má bojovať o Ligu majstrov.
 
V pohárovej Európe hrajú dôležitú úlohu skúsenosti, pričom v belasom tábore sme ich videli, ale videli sme aj veci, ktoré na takúto úroveň nepatria. Ak chce byť Slovan dlhodobo na európskej scéne úspešný, tak musí hrať naplno celé zápasy a v nich ešte ukázať iba pozitívne veci. Matúš Putnocký v minulosti najviac žiaril práve na európskej scéne, ale teraz predviedol chybu, akú u neho vidieť iba vtedy, keď nie je naplno koncentrovaný v ligovej súťaži. Erik Grendel sa už raz hlúpo  v Lige majstrov nechal vylúčiť, prečo to urobil druhýkrát, nevie asi ani on. Chýb by sa našlo viac, ale pozitíva prevažovali.
 
Vynikajúci zápas odohral Marko Milinkovič, už som to napísal viackrát, a teraz ešte podčiarknem. Srb bol snáď pri každej akcií Slovana a našu ligu už prerástol, pričom sa nebojím povedať, že má na dobré mužstvo z hocktorej renomovanej ligy. No výčitka aj k nemu, pretože takýto hráč jednoducho musí zobrať na seba zodpovednosť pri pokutovom kope, zvlášť, keď je na to v danej chvíli najvhodnejší adept.
 
Škoda zranenia triesiel Igora Žofčáka, lebo futbalovosť v belasých radách by bola ešte väčšia. Hlohovský a Mészáros sa síce snažili, no bolo vidieť, že hrávali doteraz takmer iba našu ligu, kde im ich silné stránky stačia. Veľmi dobrý výkon podali aj obaja stopéri, pričom Kolčák nebol žiadnou slabinou, práve naopak, ukázal zopár ukážkových defenzívnych zákrokov. Bagayoko sa už centrovať asi nenaučí, ale zas ho ani nikto neobehne. Josimov a Fořt sa ukazujú ako posily, lenže ešte väčšími sú hráči, ktorí majú v Slovane už čosi odkopané. Zvlášť Halenár ukázal, že kto vie, ten vie, len keby to ukazoval častejšie.
 
Čo pred odvetou? Tak Razgrad sa určite nevzdá, ale Slovan je skúsenejšie európske mužstvo. Asi nebude náhoda, že aj minulý rok bulharský majster mal podobný výpadok, čo ho stálo postup, a verme, že bude aj teraz. No Slovan môže mať problém v centrálnej fáze, pretože chýbať bude Grendel, čo znamená, že jediným skúseným hráčom zostáva Kladrubský. Prípadné alternatívy, Jakúbek a Serra, ešte neodohrali ani len minútu v Corgoň lige. Uvidíme, či ich Samuel Slovák využije, alebo prekvapí niečím iným.
 
No určite nemôže hrať Slovan na bezgólový výsledok, pretože by sa mu to mohlo vypomstiť. Bude musieť hrať aktívne, čo najviac s loptou a predovšetkým, bude musieť zlepšiť koncovku, pretože aj v tomto zápase sa mu to mohlo stať osudné. Proste musí podať európsky výkon! Ak ho podá, tak sa nemusíme báť a môžeme sa už teraz tešiť na ďalšie zápasy belasých v Lige majstrov.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na víťazstvo Slovana vy a ako vidíte odvetu?