Main Content

Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Ludogorec Razgrad

streda, 17. júl 2013 10:25 | Autor: Filip Chudý

Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Ludogorec Razgrad
Preview 2.predkola LM: ŠK Slovan Bratislava – Ludogorec Razgrad | zdroj: foto TASR, video youtube.com

Do pohárovej Európy vstupuje prvým zápasom aj Slovan Bratislava. Belasí veria, že tento rok sa ich európska púť skončí najskôr až tesne pred Vianocami. Ale najprv musia preskočiť prvú prekážku, ktorou je milionársky Ludogorec Razgrad

ŠK Slovan Bratislava – Ludogorec Razgrad
Streda 17.7.2013 o 20:15, rozhoduje Anthony Taylor (Anglicko)
 
Slovan po úspešnej sezóne v domácich súťažiach vstúpil do novej sezóny remízou 1:1 s Dunajskou Stredou, hoci bol výrazne lepší, lenže nepremieňal šance. Gólovo sa presadil iba Pavel Fořt. Nová posila sa ukázala veľmi dobre, keď ideálne zapadla na hrot útoku. Aj druhá letná posila, Srb Miloš Josimov, podal veľmi dobrý výkon, keď viackrát presne nacentroval do šancí a aj v obrane si počínal solídne.
 
Obaja by sa mali predstaviť v základnej zostave slovenského majstra, pričom tá sa oproti ligovému zápasu zrejme nezmení, pretože Peltier a Halenár ešte nemajú na celý zápas natrénované a Soumah iba začína trénovať. Slovan musí nadviazať na veľmi sľubný výkon zo zápasu s Dunajskou Stredou, v ktorom sa prezentoval modernou hrou, no musí sa výrazne zlepšiť v koncovke, pretože na európskej scéne sa šance musia premieňať.
 
Razgrad sa stal bulharským majstrom v poslednom kole, keď v to ani nedúfal, no Levski Sofia mu tento honor doslova darovalo. Preto sa druhý rok po sebe tento bohatý klub kvalifikoval do Ligy majstrov, keď pred rokom vypadol smolne s Dinamom Záhreb, lebo rozhodujúci gól dostal v ôsmej minúte nadstaveného času, hoci mal byť už dávno koniec zápasu.
 
Teraz chce bulharský Manchester City európsky úspech. V kádri má hráčov desiatich národností, ale už medzi nimi nie je zastúpené Slovensko, keďže reprezentant Ľubomír Guldan v klube skončil. No sú v ňom aktuálni reprezentanti Bulharska (V.Stojanov, Minev, Zlatinski, Djakov). Ale hlavnou zložkou sú Juhoameričania a Portugalci, ktorí boli Slovanu osudní pred dvomi rokmi, keď žiarili v drese APOEL-u Nikózia a postúpili vtedy až do štvrťfinále súťaže.
 
Keď sa pozrieme na zloženie všetkých zápasov, tak tento súboj môžeme hravo označiť za šláger 2.predkola Ligy majstrov. Vy ho budete môcť sledovať tiež na Dvojke RTVS alebo na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov – Kladrubský, Grendel – Hlohovský, Žofčák, Milinkovič – Fořt
Razgrad: V.Stojanov – Júnior Caicara, Mäntylä, Moti, Vitinha – I.Stojanov, Djakov, Zlatinski, Fábio Espinho – Michel Platini, Dani Abalo
 
Ako tipovať
Stretnú sa dve vyrovnané mužstvá, pričom tento zápas je iba prvý polčas. Nedajú sa očakávať strelecké dostihy, preto odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Na to je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,67.

 Záznam tlačovej konferencie Slovana pred týmto zápasom

V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.