Main Content

Odhad životnosti trénerov Corgoň ligy: Kto má akú šancu?

utorok, 16. júl 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Každý ročník súťaže so sebou prináša aj veľké množstvo trénerských zmien. V minulom ročníku menilo trénera 6 klubov a celkovo bolo 8 trénerských zmien. Približne takéto čísla sa dajú čakať aj v novom ročníku. Komu dávame akú šancu? Prinášame vám odhad životnosti trénerov klubov Corgoň ligy v budúcej sezóne.

40 % šanca na prežitie


Ladislav Šimčo
Klub: FC Nitra
 
Pred rokom sme ho odpísali, keď sme mu dali iba 10 %-tnú šancu na prežitie, ale tým sme nechceli znevážiť jeho kvality. Lenže vtedy bol trénerom Ružomberka, ktorý mení trénerov ako na bežiacom páse. Preto už len fakt, že vydržal celú sezónu pod Čebraťom, je znakom dobrej práce, hoci v MFK si to asi nemysleli. Teraz opäť dostal do rúk mladé mužstvo, s ktorým by sa mal pohybovať v pokojných vodách, no na to sa Nitra ešte bude musieť posilniť. Uvidíme, ako bude na tom klubová kasa, ak zle, tak môže sa stať, že kabína dostane impulz iba výmenou trénera.
 
Mikuláš Radványi
Klub: DAC Dunajská Streda
 

Radványi je klubovou ikonou, no v DAC robil aj poskoka, keď zahraničný majiteľ nosil do klubu všelijakých trénerov, ktorým Radványi robil tlmočníka v multinárodnom kolektíve. Dunajskú Stredu vrátil do Corgoň ligy, lenže na to sa rýchlo zabudne, ak bude DAC okupovať spodné priečky tabuľky. Potom je vysoko pravdepodobné, že v našej súťaži bude trénovať ďalší zahraničný tréner, ale jeho národnosť si netrúfame odhadovať, keďže v Dunajskej Strede ich už bolo veľa.