Main Content

Ideálna zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 15. júl 2013 10:01 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 1. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Začal sa v poradí 21. ročník našej najvyššej súťaže a hneď prvé kolo bolo veľmi zaujímavé. Nechýbali prekvapenia, kvalitné výkony či skvelá atmosféra. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Andrej Fišan (Dunajská Streda) – Ligový debut zažil v 1.kole pred štyrmi rokmi, keď hájil farby vtedajšieho nováčika zo Senice. Je zaujímavé, že aj teraz bol v bráne nováčika a opäť na to bol zápas na pôde majstrovského Slovana. No tento mu vyšiel vynikajúco, keď chytil čisté šance Fořtovi, Žofčákovi, Halenárovi, Grendelovi či Milinkovičovi. Hlavne vďaka nemu získala Dunajská Streda bod.
 
Obrancovia
 
Ernest Mabouka (Žilina) – Žilinská obrana v Ružomberku síce dobre nepôsobila, ale to sa týka predovšetkým tria Piaček, Vavro, Ceesay, ktoré robilo chyby. Mabouka sa žiadnej veľkej nedopustil, cez jeho stranu si domáci nevytvorili prakticky nič. No sám Kamerunčan mohol streliť gól, lenže po dobrom nábehu, už nedokázal prekonať Nikoliča.
 
Peter Bašista (Košice) – Po odchode Jána Kozáka vstúpili Košice dobre do nového ročníka, keď porazili Zlaté Moravce. MFK hosťom takmer nič nedovolil, čo je dobrým vysvedčením pre defenzívu, ktorej režisérom je Bašista. Ten ukázal aj niečo navyše, keď fantasticky od polovice ihriska vysnul Viazanka, ktorý otvoril skóre.
 
Miroslav Sedlák (Dunajská Streda) – Senický odchovanec, ktorý v Dunajskej Strede hosťuje do konca roka, odohral v piatok svoj prvý ligový zápas. Smerom dopredu by mal síce ukázať viac, ale bez neho by DAC bod neuhral. Najprv zastavil v páde gólové zakončenie Hlohovského a o malú chvíľu po rohu zastavil na bránkovej čiare aj hlavičku Fořta.
 
Stredopoliari
 
Miroslav Viazanko (Košice) – Väčšina košických akcií v zápase so Zlatými Moravcami išla po pravej strane, čo bolo iba vyústením dobrého Viazankovho výkonu. Skúsený futbalista aj otvoril skóre, keď si ideálne nabehol na Bašistov pas a mal prsty aj v druhom góle, keď prihral O.Diabymu, ktorý pečatil víťazstvo domácich.
 
Jakub Brašeň (Banská Bystrica) – Dukla podala veľmi dobrý výkon, pod vedením Norberta Hrnčára asi najlepší. Jej stred poľa vysoko prevýšil ten myjavský, keď dobrý výkon podalo viacero hráčov. No my sme vybrali Brašeňa, ktorý pomohol mužstvo dostať na koňa, keď bol pri prvom góle a druhý sám vypracoval.
 
Aldo Omar Baéz (Trenčín) – Na konci minulej sezóny moc nehrával, ale cez leto zaznamenal herný progres, čo sa prejavilo hneď v prvom kole. Bol z trenčianskej stredovej formácie najlepší, pričom pripravil prvé dva góly, keď vyviezol loptu pre Štefánika a priťukol do čistej šance Adimu.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Tam kde skončil minulý ročník, začal aj nový. Využil prvú žilinskú chybu, keď sám pred Dúbravkom otvoril skóre. Potom bol aj pri ďalším šanciach, ale domáci nedali, za čo pykali a Žilina zápas otočila. No domáci nakoniec v nadstavenom čase zaslúžene vyrovnali, keď Ďubek vysunul Tawambu, ktorý od brvna skóroval.
 
Útočníci
 
Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Toto Banská Bystrica nezažila veľmi dlho, aby jej útočníci dali po dva góly v zápase. Veď stačí spomenúť, že v minulej sezóne sa tí najlepší dostali na úbohé číslo tri. Slančík na Kopaniciach najprv otvoril na dvakrát skóre, ktoré v druhom polčase aj uzavrel na konečných 0:4.
 
Fanendo Adi (Trenčín) – Pred rokom v prvom kole strelil Nitre štyri góly Depetris, a vieme čo to s ním následne spravilo, teraz sa hetrikom zaskvel Adi. Nigérijský útočník ukázal ľahkosť v zakončení, ale využil aj benevolenciu nitrianskej obrany v druhom polčase, pretože v prvom polčase mu nič nedovolila.
 
Pavol Jurčo (Banská Bystrica) – Bývalý veľký útočnícky talent nášho futbalu, dostal v Banskej Bystrici možno poslednú šancu svojej kariéry, a začal ju viac ako sľubne. Na novom pôsobisku strelil dva góly hneď v prvom zápase, pričom pri oboch ukázal chladnokrvné zakončenie.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.