Main Content

OFICIÁLNE: Thiago sa sťahuje za Guardiolom do Bayernu!

nedeľa, 14. júl 2013 20:37 | Autor: Jakub Mihálik

OFICIÁLNE: Thiago sa sťahuje za Guardiolom do Bayernu!
OFICIÁLNE: Thiago sa sťahuje za Guardiolom do Bayernu! | zdroj: foto TASR

V Nemecku vybuchla v nedeľu večer prestupová bomba! Bývalý hráč FC Barcelona a hráč, ktorý mal byť nástupcom Xaviho, Thiago Alcantara, prestupuje do tímu úradujúceho šampióna nemeckej Bundesligy a víťaza Ligy majstrov, Bayernu Mníchov!

Bavorský veľkoklub tak na poslednú chvíľu vyfúkol obrovský talent španielskeho futbalu svojmu rivalovi z Manchestru United, ktorý o syna slávneho brazílskeho futbalistu, Mazinha, usiloval prakticky celé prestupové obdobie.

Prestup Thiaga Alcantaru potvrdili oficiálne predstavitelia Bayernu po tom, čo si svojho bývalého zverenca v tíme B i A tímu Barcelony vyhliadol nový tréner Die Roten, Pep Guardiola. „Thiaga sme kúpili na základe veľkej túžby nášho nového kouča, Pepa Guardiolu“, vyhlásil riaditeľ bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge podľa dnešného vydania Welt Am Sonntag.

Prestupová čiastka je vďaka zmluvnej klauzule španielskeho reprezentanta len na úrovni 20 miliónov eur, no môže narásť až na 25 miliónov, v závislosti na bonusoch.

Thiago si v Allianz Arene bude musieť vybojovať miesto v základnej zostave popri Schweinsteigerovi, Luizovi Gustavovi, Javim Martinezovi, no i popri čerstvej akvizícii Mariovi Gotzem. Priazeň trénera však zaručuje dostatok príležitostí v drese držiteľa treble.