Main Content

Basketbal: Howarda vítali v Houstone aj legendy Yao, čo Olajuwon

nedeľa, 14. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

Houston 14. júla (TASR) - Basketbalový tím NBA Houston Rockets v sobotu oficiálne oznámil podpis štvorročnej lukratívnej zmluvy s hviezdnym pivotom Dwight Howard, ktorý mal štatút voľného hráča. Trojnásobný najlepší defenzívny hráč roka by mal zarobiť astronomických 88 miliónov dolárov.

Howarda predstavilo vedenie klubu na tlačovej konferencii v Toyota Centre a od jeho príchodu si sľubuje veľa. "Dwight je najväčšou akvizíciou spomedzi voľných hráčov v histórii Rockets," povedal majiteľ klubu Leslie Alexander. "Jeho príchodom sa u nás veľa zmení. Je to skvelé pre mesto, pre fanúšikov, ktorí si užijú zábavu. Vďaka jeho príchodu sme sa stali zaujímavým tímom," dodal Alexander.

Na príchode hviezdy sa podľa Alexandra podieľal celý tím ľudí v klube. "Houston je mestom boomu. Miluje nových ľudí a s radosťou ich víta. To isté platí aj o Dwightovi," teší sa majiteľ Rockets.

Sedemnásobný účastník Zápas hviezd NBA sa už teší na štart novej sezóny, v ktorej chce Houston získať titul. "Keď podriadime všetku snahu úspechu v lige, budeme na konci sezóny držať pohár nad hlavou," povedal 27-ročný bývalý hráč Orlanda Magic a Los Angeles Lakers, ktorý v 696 zápasov má priemer 18,3 bodu na zápas, 12,9 doskokov a 2,2 blokov.

Howarda na party v Houstone vítali aj legendy klubu Yao Ming, Hakeem Olajuwon. Elvin Hayes, Moses Malone, Ralph Sampson, Clyde Drexler, či John Lucas. "Už nie je Superman, ale Rocketman," trefne označil Howarda dlhoročný reportér NBA Bill Worrell.