Main Content

Analýzy 3. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie

piatok, 17. september 2010 19:17 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 3. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie
Analýzy 3. kola španielskej Primera División: Štyri zápasy na tipovanie

Španielská Primera Division pokračuje tento víkend tretím kolom. V prvých dvoch sa v najlepšiom svetle prezentovali dva tímy - Atletico Madrid a Valencia. Tieto dva celky momentálne okupujú prvé dve miesta v tabuľke, pričom obaja majú 6 bodov za dve výhry. V minulom kole sklamala majstrovská Barcelona, doma prehrala šokujúco s Herculesom 0:2. Tento víkend tipujeme ďalšiu jej prehru, tentokrát na pôde nevyspytateľného Atletica Madrid. Prečítajte si našu analýzu k štyrom najzaujímavejším zápasom pre tipujúcich, súhrn našich tipov nájdete na konci článku. Tipujúcim prajeme veľa štastia!


Sobota


Sporting Gijon vs Atheltic Bilbao, 20:00

Ambície Athletica na umiestnenie v prvej šestke dostali prvú chybičku krásy po domácej  prehre s Atleticom Madrid minulý víkend. Jeho sobotňajší zápas v astúrijskom Gijone sľubuje odhaliť o niečo viac o šanciach dosiahnuť  lepšie umiestnenie, ako minuloročné ôsme miesto.

Bilbao bolo vždy známe výbornými výsledkami na domácom štadióne, ale tím sa potrebuje zlepšiť na súperových ihriskách, ak chce, pod vedením Joaquina Caparrosa pomýšľať na vyššie méty, prípadne dokonca na Ligu majstrov.

Víťazstvo nad Herculesom Alicante v prvom kole sa viac-menej očakávalo, aj keď sa teraz, po výhre Alicante v Barcelone, ukazuje v trošku inom svetle. Zápas s Gijonom je ale jedným z takých zápasov,  v ktorých Bilbao zvyklo ťahať za kratší koniec.

Sporting po kvalitnom, aj keď nie práve ukážkovom výkone vo svojom poslednom domácom zápase dosiahol pohodlné víťazstvo 2-0 nad Realom Mallorca a máločo nasvedčuje tomu, že v ďalšom zápase by veci mohli byť inak.  Stávkujúcich by mohol preto potešiť zaujímavý kurz 2,40 na víťazstvo domácich.
Na druhej strane, Bilbao podáva stále lepšie výkony a určite sa bude snažiť dosiahnuť dobrý výsledok a získať si autoritu aj na štadióne súpera. Myslíme si, že remíza je výsledkom akceptovateľným pre obe strany.


 

Real Sociedad vs Real Madrid, 22.00

Nováčik Real Sociedad sa pri svojom návrate do prvej ligy uviedol solídnymi výsledkami, keď získal štyri body zo svojich úvodných dvoch zápasoch, ale na druhej strane jeho výkony proti Villarealu a Almerii neboli také presvedčivé, že by sme očakávať v zápase proti Realu Madrid šok, podobný víťazstvu Hercules Alicante nad Barcelonou.

San Sebastian sa bude chcieť bezpochyby inšpirovať minulotýždňovým výkonom nováčika na Nou Campe, ale práve memento tohto zápasu môže len pomôcť Mourinhovym zverencom udržať pozornosť a vyvarovať sa tak podobnej porážke.

Kurzy na samotné víťazstvo sú dosť nízke, preto skúsime šťastie tam, kde sa nám zadarilo aj minulý týždeň a tipujeme, že si Real Madrid udrží čísté konto.

Pusinky nedostali pod vedením portugalského trénera gól tri súťažné zápasy po sebe a myslíme si, že tento zápas je určite hodný stávky na predĺženie tejto série.
 

 


Nedeľa


 
Atletico Madrid vs Barcelona, 19:00

Aj keď sa odohrali ešte len dve kolá tohtoročnej sezóny, už sa začínajú vynárať pochybnosti, či má FC Barcelona, po minulotýždňovej šokujúcej domácej prehre s nováčikom Hercules Alicante, potrebné kvality na to, aby získala tretí ligový titul v rade.

Napriek všetkému dobrému, čo Pep Guardiola počas svojich dvoch rokoch na Nou Campe urobil, sa jeho metódy dostávajú pod drobnohľad kritikov kvôli narastajúcim obavám z toho, že Barca vložila až prílišnú dôveru na plecia niekoľkých kľúčových hráčov ako napr. Xavi  alebo Carlos Puyol.
Guardiola sám priznáva, že v lete urobil niekoľko chýb, medzi ktoré podľa všetkého patrí aj spôsob jeho predsezónnej prípravy po eufórií zo španielského víťazstva na majstrovstvách sveta a počas nedávnej reprezentačnej prestávky.

Nepochybne, Barcelona ukázala, čo vie, keď porazila Panathinaikos 5-1 v úvodnom zápase Ligy majstrov, nemôžeme ale tvrdiť, že zažehnala všetko nebezpečenstvo a pochybnosti a preto možnosť zárobku na vysokom kurze na víťazstvo domácich (napr. 5,00 na Bet365) vôbec nie je nereálna.
Madridčania dokázali Barcelonu v minulosti na domácom štadióne Vicente Calderona viackrát poraziť. Aktuálne problémy Barcelony tomu dávajú viac ako vysokú šancu aj teraz.

Hráči Atletica sú pod vedením trénera Floresa oveľa lepšie zohratí a zdajú sa silnejší aj psychicky, v porovaní s tým, ako sa tím javil pred začiatkom sezóny.

Minulý týždeň sme napísali, že zápas na San Mames nám viac napovie o ambíciach Atletica na popredné priečky tabuľky. Rutinné víťazstvo 2-1 nad Atleticom Bilbao tieto ambície len potvrdilo.

 
 

Malaga vs Sevilla, 21:00

Malaga naplnila naše očakávania a aj vrecká stávkarov  minulotýždňovou  výhrou na ihrisku Zaragozy. Naďalej im veríme a odporúčame stávku na jej víťazstvo aj v súboji proti  lokálnemu rivalovi FC Sevilla, v nedeľňajšom zápase na štadióne La Rosaleda.

Zverenci trénera Ferreiru boli podľa správ španielskych médií v minulotýždňovom zápase v motivovaní aj špeciálnou prémiou 6000 EUR na hlavu za víťazstvo v Zaragoze, čo možno čiastočne vysvetľuje ich  gólovú smršť, keď nastrieľali súperovi 5 gólov v úvodných 35 minútach.

Konečný výsledok nevyzeral až tak hrozivo, keď Zaragoza strelila v snahe zachovať si vlastnú tvár, 3 góly.
Aj keď zatiaľ nie je známe, či majiteľ klubu Abdullah Al-Thani plánuje aj v tomto zápase finančne motivovať svojich hráčov, kurzy sú dostatočne vysoké a motivujúce na to, aby sme opäť dôverovali outsiderovi.

Koniec koncov, je určite viac pozitívnych dôvodov veriť Malage, najmä po príchode katarského milionára do vedenia klubu, na druhej strane, Sevilla nám nedáva veľa dôvodov k radosti.

Bezgólová remíza proti Deportivu La Coruňa minulú nedeľu síce čiastočne  pomohla odvrátiť podozrenia, že Antonio Alvarez nedokáže svojich hráčov, stále otrasených vypadnutím z Ligy majstrov,  prinútiť hrať podľa jeho nôt, ale v tomto prípade viac veríme domácim.

 

Odporúčame tieto tipy:

  • Madrid si udrží čisté konto v zápase so San Sebastian(kurz 1,95 na bwin.com)
  • Atletico Madrid porazí Barcelonu(kurz 5,00 na bet365, skúste s nízkym vkladom!)
  • Malaga porazí Sevillu (kurz 3,10 na bwin.com)

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A