Main Content

Illaramendi – Nový Xabi Alonso oficiálne v drese Realu Madrid!

piatok, 12. júl 2013 14:36 | Autor: Jakub Mihálik

Illaramendi – Nový Xabi Alonso oficiálne v drese Realu Madrid!
Illaramendi – Nový Xabi Alonso oficiálne v drese Realu Madrid! | zdroj: foto: Real Madrid

Real Madrid pokračuje vo výraznom posilňovaní svojho kádra pre nasledujúcu sezónu. Najnovšou akvizíciou Florentina Pereza je Asier Illaramendi.

Real Madrid v piatok na poludnie oznámil oficiálne spečatenie snáh o získanie vychádzajúcej hviezdy španielskeho futbalu a bývalého hráča Realu Sociedad, Asiera Illaramendiho.

Prestupová čiastka sa podľa denníka AS pohybuje na úrovni 38,9 miliónov eur a 23-ročný Bask by mal po absolvovaní lekárskej prehliadky podpísať s kráľovským veľkoklubom šesťročný kontrakt už túto sobotu.

Práve pôvod a štýl hry baskického odchovanca vyvoláva vo fanúšikoch porovnávanie s jeho slávnym krajanom, takisto hráčom Realu Madrid, Xabim Alonsom. Illaramendi podobne ako Alonso vstupoval do veľkého futbalu v drese Realu Sociedad San Sebastian, v ktorom od roku 2010 odohral 54 zápasov.

Opora španielskej reprezentácie do 21 rokov na nedávno skončenom európskom šampionáte sa po oficiálnom oznámení prestupu neubránila slzám, keďže niekoľko týždňov avizovaný prestup rezonoval v regióne Baskicka silnejšie ako v prípade iných futbalistov.

Illara je v tejto sezóne už treťou posilou Realu Madrid so španielskym občianstvom, keď predtým angažovali Isca a Daniho Carvajala.