Main Content

KOMENTÁR: Žilina je nový Trenčín

piatok, 12. júl 2013 09:30 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Žilina je nový Trenčín
KOMENTÁR: Žilina je nový Trenčín | zdroj: foto TASR

Po prvom zápase 1.predkola Európskej ligy, v ktorom Žilina vyhrala v gruzínskom Kutaisi 3:0, sa rozhodlo o postupujúcom. No v žilinskej odvete sa diali veci, našťastie, nie také, ktoré by mali za následok nejaký futbalový zázrak.

Komentár Filipa Chudého
 
Ľudia, ktorí merali cestu na žilinský štadión rozhodne neľutovali, keďže videli veľmi zaujímavý zápas, v ktorom padlo šesť gólov, po tri na oboch stranách, no mohlo ich byť aj oveľa viac. Gruzínske Torpedo Kutaisi prišlo do Žiliny hrať futbal, čo mu slúži ku cti, keďže sa nebálo toho, že po domácom výprasku by ich mohol čakať ešte väčší. Preto bolo zaslúžene odmenené remízou, hoci tento zápas mala Žilina vyhrať.
 
No nevyhrala, čo si musia vyhodnotiť v domácom realizačnom tíme, pretože v inom zápase to môže mať väčšie následky. Pri hodnotení budú žilinskí tréneri vidieť veľa kvalitných vecí, ale aj kvantum chýb, ktoré musia odstrániť. Ako sa vyjadril aj Adrián Guľa, tak zatiaľ je Žilina iba úsekovým mužstvom, ale aspoň získal veľa nových informácií, ktoré sú potrebné k jeho práci. No ak si vedie trénerské záznamy, tak môže vytiahnuť tie z Trenčína, pretože ich musel písať vo veľmi podobnom štýle.
 
Žilina totiž až náramne pripomína Trenčín zo začiatku jeho opätovného pôsobenia v Corgoň lige. Ale to je práve rukopis Adriána Guľu, ktorý svoj štýl nemení, čo je len dobre. Guľa bude kráčať po svojej ceste, ktorá má prívlastok atraktívna, ale teraz je ťažké povedať, či žilinský klub dovedie aj k úspechu, ktorý od neho budú v Žiline po dvoch rokoch čakať. Teraz iba vidíme, že Žilina sa stane (už je) nevyspytateľným mužstvom, akým bol aj Trenčín.
 
Čo teda bude nasledovať? Opäť použijem slová Adriána Guľu, ktoré používa často, takže bude to tvrdá práca. Ak si niekto myslel, že Žilina bola po hladkom víťazstve v Gruzínsku, už tam, kam sa dostať chce, tak je na omyle, pretože je iba na začiatku cesty. Žilinčania chcú opäť hrať pekný futbal, čo sa im (po)darí, ale k úspechom, aké klub dosahoval v tomto storočí, vedie ešte dlhá cesta, lenže bude zaujímavé ju sledovať.
 
Žilinskí fanúšikovia by sa mali pripraviť na to, že nuda ich rozhodne nečaká. Raz budú svoje mužstvo oslavovať, raz si budú trhať vlasy, raz si zoderú dlane od tlieskania, aby vzápätí zalamovali rukami. No vždy to bude predovšetkým o zábave, ktorú budú žlto-zelení v najbližšom čase rozdávať.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo sa tešíte na sledovanie žilinskej cesty.