Main Content

Analýzy 5. kola anglickej Premier League: Kompletný sobotňajší program

piatok, 17. september 2010 15:23 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 5. kola anglickej Premier League: Kompletný sobotňajší program
Analýzy 5. kola anglickej Premier League: Kompletný sobotňajší program | zdroj: SITA

Najpopulárnejšia futbalová liga na svete - Premier League pokračuje tento víkend už svojim 5. kolom. Pripravili sme pre vás analýzu k siedmym zápasom, ktoré sa odohrajú v sobotu. Zvyšné tri nedeľňajšie analýzy sme doplnili v sobotu podvečer. Na konci článku nájdete tipy, na ktoré odporúčame vsadiť. Tiperom prajeme veľa štastia!


Sobota


Stoke vs West Ham 13:45
V súboji dvoch tímov potácajúcich sa na chvoste tabuľky pôjde hneď v úvode sezóny o šesťbodový zápas. Ak zoberieme do úvahy formu oboch mužstiev, tak je na tom o trochu lepšie domáci Stoke City, ktorý v poslednom kole získal prvé body. V dramatickom súboji s Aston Villou otočil zápas v poslednej desaťminútovke a pripísal si víťazstvo 2:1. West Ham ako jedeiný z tímov Premier League ešte nezískal ani bod a je na samom dne tabuľky. V štyroch zápasoch inkasovali Kladivári až 12 gólov, pričom strelili len 2. West Ham čaká veľmi náročná sezóna. Na lavičke Kladivárov bude chýbať Avram Grant, ktorý sa ospravedlnil z dôvodu židovského sviatku, svätého dňa Yom Kippur. Aj napriek výsledkovej kríze West Hamu, spolumajiteľ Kladivárov David Gold uistil špekulantov, že za neúčasťou Granta na lavičke v zápase v Stoke, nie je nič iné a naďalej má plnú dôveru vlastníkov klubu.  Ako dlho budú majitelia trpezliví je otázkou času, my si myslíme, že Stoke napätie pridá pár kvapiek oleja do ohňa a v domácom zápase nezaváha.

  • Náš tip: víťazstvo Stoke City

 

 Aston Villa vs Bolton 16:00
Villania prišli v uplynulom kole o body na pôde Stoke až v záverečnej desaťminútovke a ich forma na ihriskách súperov všeobecne klesá. V domácom Villa Parku sú to akoby iní hráči, čo potvrdzujú aj výsledky z tejto sezóny. Dve domáce víťazstvá s West Hamom a s Evertonom, skóre 4:0. Dve prehry u súperov, v Newcastli, aj v už spomínanom Stoke, skóre 1:8! Neistota panuje okolo hlavného kormídelníka Villanov, keďže už potvrdený Gerard Houllier sa ešte nedohodol na presnom znení zmluvy, dočasný manažér Kevin MacDonald bol poverený takticky pripraviť mužstvo aj na nasledujúci zápas s Boltonom. Aston Villa sa zdá byť momentálne ľahšie zraniteľná a mužstvo ako Bolton by to mohlo využiť. Naposledy Bolton odchádzal z Emirates Stadium, kde ho hostili hráči Arsenalu, s prehrou 1:4, keď sa po vylúčení Garyho Cahilla úplne takticky rosypali. Zverenci Owena Coyla boli však do momentu vylúčenia Cahilla Arsenalu vyrovnaným súperom a siahali po bode. Posledné vzájomné výsledky Villanov a Boltonu vyznievajú jednoznačne v prospech domácich, Aston Villa zvíťazila 5:1, 4:2 a 4:0. Máme však tušenie, že v súčasnej situácii by Bolton z Villa Parku tentokrát nemusel odchádzať naprázdno.

  • Náš tip: remíza


Blackburn vs Fulham 16:00

Rovers využili nedorozumenie medzi Joe Hartom a Kolo Tourem a otvorili skóre na pôde Manchestru City v uplynulom kole. Nakoniec si za bojovný výkon odniesli od Citizens cenný bod. Sam Allardyce síce nemá vo svojom mužstve najväčšie hviezdy, ani najväčšie talenty súčasnosti, jeho hráči však disponujú obrovskou vôľou pobiť sa o výsledok a do zápasu vkladajú svoje srdce. Na konci sezóny by nebolo prekvapením, ak by sa Blackburn umiestnil vo vrchnej polovici tabuľky. Mark Hughes sa ako manažér Fulham vracia do Ewood Parku, so svojim novým tímom sa snaží hrať vlastný štýl, po zemi a kreatívne. V útoku Fulhamu objavil malý klenot menom Moussa Dembele, na ktorého plecia bude kladená väčšia zodpovednosť za góly tímu. Mimo hry je tradičný strelec Bobby Zamora, ktorého návrat nie je bližšie časovo pre zranenie špecifikovaný. Pohľad do histórie vzájomných duelov hovorí v prospech Rovers, ktorí z posledných 5 zápasov v Ewood Parku až 4 vyhrali. V prebiehajúcej sezóne však Fulham ešte neprehral, na konte má až 3 remízy a bod by tentokrát mohol odviezť aj z Blackburnu.

  • Náš tip: remíza

 

 
Everton vs Newcastle 16:00
Everton stále čaká na prvé tohtosezónne víťazstvo a proti nováčikovi z Newcastlu fanúšikovia už zaváhanie svojim miláčikom len tak ľahko neodpustia. Dve remízy a dve prehry sa od hráčskej kvality, akou Everton disponuje určite neočakávali. David Moyes, domáci manažér, verí, že neobyčajný zvrat, ktorým získali v poslednom domácom predstavení proti Manchestru United bod za remízu 3:3, bude impulzom do ďalších zápasov. Domáca prehra Newcastlu s Blackpoolom 0:2 bola pre manažéra Chrisa Hughtona určitým varovaním. Pokiaľ totiž Newcastle narazí na dobre organizovaný tím, aj napriek tomu, že si vytvorí šance, má problém ich premeniť. Veríme, že Everton bude chcieť pokračovať vo výkone, ktorý ukázal v závere zápasu s Manchestrom a pripíše si prvé víťazstvo v sezóne.

  • Náš tip: výhra Evertonu


Tottenham vs Wolverhampton 16:00
Stretnutie tímov, ktoré majú na konte po 5 bodov v tabuľke, zhodne zaznamenali 1 víťazstvo, 2 remízy a 1 prehru. Domáci Spurs budú chcieť dokázať, že sú lepším tímom a bodovo od Wolves odskočiť. Tottenham má za sebou premiéru v Lige majstrov, v Brémach uhrali remízu 2:2. Spurs viedli v 18.minúte už 2:0, no Brémy v 47.minúte vyrovnali a nakoniec hostia mohli byť šťastní, že ubránili remízu. V poslednom domácom ligovom súboji na White Hart Lane šokujúco prehrali s Wiganom 0:1 a proti Wolves si musia napraviť reputáž. Budúci týždeň privítajú v zápase Carling Cupu Arsenal a z domáceho stánku by si chceli spraviť nedobytnú pevnosť. Hostia zatiaľ u súperov remizovali v Evertone a prehrali vo Fulhame. Pod vedením Micka McCarthyho hrajú tvrdo a organizovane, ale na White Hart Lane ich čaká ofenzívna sila v podaní Spurs. Myslíme si, že Tottenham bude o jeden gól lepší a získa pred domácim publikom všetky tri body.

  • Náš tip: víťazstvo Tottenhamu

 

 West Bromwich vs Birmingham 16:00
V zápase pôjde o derby oblasti Midlands, v ktorých panuje vždy veľká rivalita. Birmingham síce v sezóne ešte neprehral, ale dokázal len raz zvíťaziť, až trikrát Blues remizovali. Šťastena im však v zápasoch príliš nepraje. V poslednom ligovom kole hostili Liverpool a Pepe Reina v bránke The Reds čaroval. Minimálne dva zákroky boli z jeho strany priam nadľudské. Birmingham už aj predtým nemal šťastie, keď v Sunderlande viedol 2:0, no nakoniec len remizoval 2:2 a aj v Boltone prišli o dvojgólový náskok, pritom hrali v presile o jedného muža v poli. Domáci nováčik West Brom v tejto sezóne na svojom trávniku ešte neprehral, keď porazil Sunderland a remizoval s Tottenhamom. Pred domácim publikom sú navyše oveľa viac sebavedomí, v zápase pôjde o lokálne derby a všetko nasvedčuje tomu, že si súperi body podelia.

  • Náš tip: remíza


Sunderland vs Arsenal 18:30
Boss Sunderlandu Steve Bruce osobne videl, ako Arsenal v Lige mastrov zdemoloval portugalskú Bragu 6:0 a hra Arsenalu ho určite nenechala pokojne spávať. Zo 6 gólov za chrbátom brankára Bragy mohlo byť pokojne aj 10 a tvorca hry Arsenalu Cesc Fabregas podal vynikajúci výkon. Hoci Kanonierom chýbajú zranení Robin van Persie, Niklas Bendtner a Theo Walcott, na ich útočnej sile a efektivite to nie je badať. Letná posila z Bordeaux Maroune Chamakh sa ukazuje vo výbornom svetle, jeho súhra so spoluhráčmi je skvelá, akoby pôsobil v tíme niekoľko rokov. Ako môže Sunderland zastaviť Arsenal? Nad touto otázkou premýšľal Steve Bruce celý týždeň. Čierne mačky, ako znie prezyvka Sunderlandu, porazili v minulej sezóne Arsenal na domácej pôde a budú klásť zrejme väčší odpor ako portugalský tím, aj tak si však myslíme, že sa im Kanonierov vo forme zastaviť nepodarí a zverenci Arsena Wengera budú v Sunderlande triumfovať.

  • Náš tip: víťazstvo Arsenalu

Odporúčane tipy na sobotu:

  • Tipujte víťazstvo Evertonu v zápase s Newcastle(kurz 1.62 na bwin.com) a remízu v zápase West Bromwich - Birmingham (3.20 na bet365.com)

Nedeľa


Manchester United - Liverpool, 14:30

Manchester United zostáva v sezóne stále neporazený, ale Sir Alex Ferguson je frustrovaný z toho, že jeho hráči nedokážu dominanciu v zápasoch premeniť vo víťazstvá. Príkladom je remíza 3:3 s dramatickým koncom v Evertone, kde Manchester inkasoval 2 góly v nadstavenom čase. Ferguson sa po zápase vyjadril, že sklamanie musí zarezonovať hlavne s hráčmi a takéto chyby sa viac už nemôžu opakovať. V úvodnom zápase tohtoročnej edície Ligy majstrov urobil Ferguson až 10 zmien, ale rezolútna obrana Rangers nedovolila United v zápase skórovať a zrodila sa bezgólová remíza. V zápase proti Liverpoolu sa do zostavy vrátia Berbatov, Evra a Scholes, ktorí by mali do  hry Diablov vniesť inú dimenziu. Sir Alex v rozhovore dodal, že práve tento výsledok bude pre neho viac dôležitý. Manažér hostí z Liverpoolu, Roy Hodgson, takisto nechal počas týždňa v zápase Europa League oddychovať najväčšie hviezdy – Fernanda Torresa a Stevena Gerrarda. Torres sa v posledných troch zápasoch na Old Trafford vždy strelecky presadil, ale za jeho posledný výkon na trávniku Birminghamu bol skritizovaný. Hodsgson od zápasu očakáva, že bude objektívnym zrkadlom, ktoré porovná súčasnú formu oboch tímov. Zápas je ťažký na tipovanie, od domácich sa očakáva, že vystúpia z tieňa, Liverpool naopak bude chcieť dokázať, že je na dobrej ceste za lepšími výkonmi. Radíme za menší vklad tip, že obom tímom sa podarí skórovať.

  • Manchester United vs Liverpool – oba tímy skórujú


Wigan vs Manchester City, 16:00

Wigan si vo vzájomných zápasoch s Citizens na domácom trávniku drží neporaziteľnosť už 6 stretnutí. Wiganu sa šokujúco podarilo vyhrať v Tottenhame, aby v nasledujúcom kole doma len remizoval so Sunderlandom. Roberto Mancini, manažér hostí verí, že jeho tím sa po trochu rozstrasenom vstupe do sezóny dostatočne zohral a výkony sa budú zlepšovať. Presvedčivá výhra nad Liverpoolom 3:0 bola totiž jediným jasným výsledkom, ktoré sa od tímu nabitým hviezdami očakávajú. Nasledovala totiž prehra v Sunderlande a len domáca remíza s Blackburnom. Počas týždňa Citizens zvíťazili v zápase Europa League v Salzburgu 2:0. Na lavičke odpočívali James Milner a Adam Johnson. Manažér Wiganu Martinez vkladá nádeje do zakončovateľa Maura Boselliho, ktorý má vynikajúce predpoklady stať sa hviezdou Premier League. Za menší vklad radíme natipovať Boselliho ako strelca gólu v zápase s Citizens.

  • Wigan vs Manchester City – Mauro Boselli skóruje


Chelsea vs Blackpool 17:00

Blackpool posilnený 3 bodmi z pôdy Newcastlu je plný optimizmu. Na Stamford Bridge prídu hráči nováčika uvoľnení, pretože ako povedal Ian Holloway, bodov majú po zápase v Newcastli viac ako predpokladali. Ich posledný výlet do Londýna skončil výpraskom od Arsenalu 0:6 a aj teraz ich asi čaká čosi podobné. Chelsea hrá v tejto sezóne impozantne. Aj do Champions League vstúpila výborne, keď o jej kvalitách sa presvedčili hráči MŠK Žilina. Chelsea na Stamford Bridge v posledných 4 domáciach vystúpeniach strelila až 23 gólov! Priemer 5,75 gólu na zápas! Ancelotti spravil z Chelsea svojou útočnou taktikou mašinu na góly. Do útočnej činnosti sa zapájajú takmer všetci hráči, čo skvele využíva napríklad Michael Essien, ktorý v posledných dvoch zápasoch strelil až 3 góly. Bookmakeri očakávajú gól od Essiena aj v zápase s Blackpoolom. Ancelotti pravdepodobne kvôli nabitej sezóne trochu pozmení zostavu, ale to neznamená na úkor kvality a gólov. Za hráčov sa vyjadril Nicolas Anelka, že vedia zahrať ešte aj lepšie. Blackpool si zrejme na Stamford Bridge len vychutná atmosféru, očakávame množstvo gólov, skúsime tipovať over nad 4,5 gólu!

  • Chelsea vs Blackpool – over 4,5

Odporúčane tipy:

  • Manchester United vs Liverpool – oba tímy skórujú
  • Chelsea vs Blackpool – over 4,5
  • Wigan vs Manchester City – Mauro Boselli skóruje

 

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
Primera Division
1. Bundesliga
Séria A