Main Content

NHL: Blues vymenili Perrona do Edmontonu za Pääjärvi-Svenssona a draftovú voľbu

štvrtok, 11. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

St. Louis 11. júla (TASR) - Zaujímavú transakciu zrealizovali v noci na štvrtok predstavitelia klubov St. Louis Blues a Edmonton Oilers. "Olejári" získali zo St. Louis 25-ročného krídelníka Davida Perrona výmenou za o tri roky mladšieho švédskeho hokejistu Magnusa Pääjärvi-Svenssona a voľbu v druhom kole budúcoročného draftu NHL.

"Bluesmani" tak uvoľnili napätý platový strop, pod ktorý potrebujú ešte vtesnať kontrakty dvoch zatiaľ nepodpísaných obmedzených voľných hráčov Chrisa Stewarta a Alexa Pietrangela. Novú zmluvu chcú uzavreť aj s Pääjärvi-Svenssonom, ktorý doteraz zarábal v priemere 1,525 milióna USD za rok a v uplynulej sezóne si pripísal v 42 dueloch 16 bodov za deväť gólov a sedem asistencií.

Kým švédsky krídelník si len budoval stabilné miesto v NHL, Perron bol už niekoľko rokov dôležitou súčasťou kádra St. Louis. Technicky vyspelý útočník dosahuje dlhodobo vyrovnanú výkonnosť na úrovni 50 bodov za sezónu, zámorskí experti mu však vyčítali krehkosť a jemnosť v osobných súbojoch a časté zranenia, čo bol tiež dôvod, prečo ho Oilers vymenili za fyzicky lepšie stavaného severana. V skončenom ročníku zaznamenal Perron 25 bodov (10+15) v 48 zápasoch základnej časti, v play off pridal v šiestich štartoch dva body (0+2).