Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (9.7.)

utorok, 9. júl 2013 00:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (9.7.)
Správy dňa z NHL a KHL (9.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

HALL OF FAME: Už dnes by mali byť v zámorí zverejnené štyri mená nových členov hokejovej Siene slávy. Za morom sa skloňujú predovšetkým mená ako Chris Chelios, Scott Niedermayer, Rob Blake, Rod Brind’Amour, Brendan Shanahan, Phil Housley či Dave Andreychuk.

 
COLORADO: O útočníka Colorada Avalanche Paula Stastneho sa podľa najnovších informácií zaujíma vedenie Toronta Maple Leafs. Už dlhšiu dobu sa špekuluje o odchode amerického útočníka z Colorada, vedenie „lavín“ by ako protihodnotu chcelo získať za Stastneho kvalitného obrancu.
 
DALLAS: Podľa zámorských špekulácií by sa mohol Damien Brunner, ktorý minulú sezónu odohral v Detroite Red Wings sťahovať do Dallasu Stars. O švajčiarskeho útočníka, ktorému sa tento mesiac skončila v „Hockeytowne“ zmluva má údajne záujem generálny manažér „hviezd“ Jim Nill.
 
NY RANGERS: New York Rangers podpísalo šesťročný kontrakt v hodnote 28,2 miliónov dolárov s obrancom Ryanom McDonaghom, ktorý v organizácii „jazdcov“ pôsobí už tri roky.
 
OTTAWY: Do Ottawy Senators sa vracia zadák Joe Corvo, ktorý naposledy pôsobil v Caroline Hurricanes. S vedením Senators podpísal ročný kontrakt.
 
TORONTO: Hokejista Toronta Maple Leafs Mark Fraser predstúpi pred arbitráž, ktorá rozhodne o jeho výške platu v budúcej sezóne. V minulom ročníku poberal Fraser 600 000 USD.
 
WINNIPEG & KAZAŇ: Ruský útočník Alexander Burmistrov sa vracia do Európy, kde bude pôsobiť vo svojom rodnom klube AK Bars Kazaň. 21-ročný forward odohral v NHL 194 duelov so ziskom 58 bodov.
 
SLOVAN: Do bratislavského Slovana smeruje talentovaný odchovanec Nových Zámkov Richard Mráz.
 
ZÁHREB: Nováčik KHL Medveščak Záhreb získal do svojich radov ďalšiu zámorskú posilu, keď do chorvátskeho tímu to má namierené gólman Barry Brust, ktorý väčšinu svojej kariéry strávil v AHL.
 
NOVGOROD: Obranca Dmitrij Bykov sa dohodol s Torpedom Nižnij Novgorod na ukončení spolupráce a musí si tak hľadať nový angažmán.