Main Content

KOMENTÁR: Prvý letný megaprestup odpáli ďalšie bomby

pondelok, 8. júl 2013 09:26 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Prvý letný megaprestup odpáli ďalšie bomby
KOMENTÁR: Prvý letný megaprestup odpáli ďalšie bomby | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Pred týždňom sa začal v celej Európe letný prestupový termín, ktorý so sebou prináša vlnu špekulácií, a tá je neraz oveľa zaujímavejšia ako následné podpisovanie hotových zmlúv. Veď špekulácií sú kvantá, ale realita je zastúpená iba v minimálnej miere. No zatiaľ môžeme s doterajším priebehom prestupového okna vysloviť trochu sklamania, pretože špekulácie nám nasľubovali hory-doly, no realita je iná. Kluby akoby čakali na niečo, čo odpáli prvú bombu, ktorá následne spustí reťazovú reakciu.
 
Neymar síce odišiel do Barcelony, ale keby sa prestup realizoval po Pohári konfederácií, tak by vyvolal určite oveľa väčšie emócie. Takto Real Madrid nemusel okamžite odpovedať, hoci Isco je tiež skvelý úlovok, ale u kráľovského klubu sme si už zvykli na „kráľovské“ nákupy, čo sa zatiaľ iba pripravuje. Real potrebuje získať svetového útočníka, čo je aj prípad ďalších silných hráčov na trhu. A práve zrejme prvý prestup nejakého žiadaného útočníka spustí lavínu miliónových bankových prevodov.
 
Veľa elitných klubov má nových trénerov, ktorí majú svoje predstavy o doplnení kádrov a bohatí majitelia budú musieť platiť, aby uspokojili svoje ego. Veď ak zaplatí jeden majiteľ, tak druhý nebude chcieť zostať pozadu.
 
Hovorí sa o ekonomickej kríze, ale svetových veľkoklubov sa to netýka. Preto trochu prekvapuje vyčkávacia taktika anglických klubov a Paríža St.Germain. Nový hráč z Francúzska, AS Monako, už zrejme svoj vrchol dosiahol, keď získal Falcaa, financie ho síce nelimitujú, ale nehrá európske poháre, čiže si musí počkať na omrvinky, ktoré mu hladné supy nechajú. To sa týka aj talianskych klubov, ktoré už prvé husle nehrajú. Trochu iný prípad sú nemecké kluby, ale aj tie už musia platiť mastnejšie, inak na trhu neuspejú.
 
Už som síce spomenul niektoré veľké prestupy, ale to čo príde v najbližších dňoch, možno už hodinách, zaplní stránky novín na niekoľko týždňov. Veď prípravy klubov sa začínajú pomaly naplno a tréneri chcú mať všetkých hráčov pokope čo najkôr. Preto keď hráč A prestúpi do klubu X, tak bude jasné, že hráč B pôjde do klubu Y a klub Z bude musieť kúpiť hráča C atď. Len kto to celé začne?
 
Prestup ktorého hráča a do ktorého klubu, bude podľa vás tou povestnou rozbuškou?