Main Content

Volejbal: Svidník povedie tréner Peter Kalný

nedeľa, 7. júl 2013 19:05 | Autor: TASR

Bratislava 7. júla (TASR) - Novým trénerom volejbalového extraligového klubu Legend Watches Slávia Svidník sa stal Peter Kalný. Informoval o tom portál svf.sk.

"Peter Kalný je jedných z najúspešnejších slovenských trénerov. Práve on priviedol našu reprezentáciu na historicky prvé ME v ére samostatnosti, získal tri klubové tituly a je lektorom Medzinárodnej volejbalovej federácie, Jeho profesionálny životopis popretkávaný úspechmi hovorí sám za seba. Preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť sa a nájsť spoločnú reč v bodoch, ktoré obidve strany považujú za prioritu pri ceste za naplnením našich cieľov," citoval svf.sk slová predsedu predstavenstva klubu Jána Hirčka.

Kalný trénoval v minulosti česko-slovenskú aj slovenskú reprezentáciu. S tímami VKP Bratislava, Dubová a Nové Mesto nad Váhom získal národné tituly. V zahraničí viedol kluby Baniyas Abú Zabí, Al Nasr Dubaj, Donaukraft Viedeň, Ostravu a naposledy ruský Soligorsk. Svidničanom sa nepodarilo v posledných troch sezónach prebojovať do finále extraligy a pod vedením nového trénera, ktorý nahradil Jaroslava Vlka, by chceli dosiahnuť brány finále.