Main Content

GM: Handzuš prináša do kabíny množstvo dobrých vecí!

sobota, 6. júl 2013 09:05 | Autor: TASR

GM: Handzuš prináša do kabíny množstvo dobrých vecí!
GM: Handzuš prináša do kabíny množstvo dobrých vecí! | zdroj: TASR

Chicago 5. júla (TASR) - Slovenský hokejista Michal Handzuš pokračuje v kariére v tíme Chicago Blackhawks.

Skúsený center, ktorý v uplynulej sezóne získal s "čiernymi jastrabmi" vytúžený Stanleyho pohár, sa v piatok dohodol s vedením klubu NHL na novej ročnej zmluve. Podľa zámorských médií mu kontrakt vynesie 1 milión dolárov.

Handzuš sa po aprílovom príchode zo San Jose stal dôležitou súčasťou chicagskej kabíny. Kým v tíme Sharks nastupoval v treťom či štvrtom útoku, tréner Hawks Joel Quenneville mu dal dôveru v strede druhej útočnej formácie, na ktorej zostal až do konca sezóny. V základnej časti pomohol "jastrabom" k zisku Prezidentskej trofeje šiestimi bodmi (1+5) v 11 zápasoch, v 23 dueloch play off pridal ďalších 11 bodov (3+8).

Po konci sezóny absolvoval rodák z Banskej Bystrice naraz dve operácie, keď pod skalpel putovalo jeho ľavé koleno aj pravé zápästie. Hoci zo zámoria prichádzali správy o jeho odchode zo Chicaga, stal sa pravý opak. Majster sveta z Göteborgu, ktorý v minulosti obliekal v NHL aj dresy St. Louis, Phoenixu, Philadelphie či Los Angeles, pár minút po otvorení trhu s voľnými hráčmi predĺžil spoluprácu s Blackhawks.

Okrem Handzuša zostáva v Chicagu aj ďalší člen víťazného kádra Michal Rozsíval, český obranca podpísal s klubom dvojročnú zmluvu. "S týmito hráčmi sme zaznamenali v uplynulej sezóne veľký úspech, takže sme radi, že sme zachovali kontinuitu. Handzuš prišiel k nám na jar a za krátky čas sme dokázali oceniť jeho prínos pre tím v mnohých smeroch. Treba vyzdvihnúť jeho fyzické parametre, úspešnosť na buly a samozrejme dlhoročné skúsenosti, ktoré sú neoceniteľné. Tréneri sú spokojní, že Michal dokáže plniť v mužstve viacero úloh a zastávať rôzne posty. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo sme si ho chceli v kádri udržať. Myslím si, že prináša do kabíny množstvo dobrých vecí," uviedol na adresu Handzuša pre ESPN generálny manažér Blackhawks Stan Bowman. V NHL odohral robustný center od roku 1998 spolu 950 zápasov, v ktorých strelil 181 gólov a nazbieral 286 asistencií. V 97 stretnutiach play off pridal 43 bodov (14+29).

Do mužstva Chicaga sa po štvorročnej prestávke vrátil aj Nikolaj Chabibulin. Ruský brankár, ktorý naposledy pôsobil v Edmontone, podpísal s "jastrabmi" ročný kontrakt. V tíme Blackhawks chytal Chabibulin už v rokoch 2005 - 2009, v roku 2004 vyhral s Tampou Bay Stanleyho pohár.

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie dva odseky