Main Content

NHL: Ottawa našla náhradu za Alfredssona, z Anaheimu získala Ryana (2)

piatok, 5. júl 2013 22:05 | Autor: TASR

Ottawa 5. júla (TASR) - Na odchod dlhoročnej klubovej ikony Daniela Alfreddsona do Detroitu reagovali predstavitelia Ottawy Senators angažovaním útočníka Bobbyho Ryana. Reprezentanta USA získal kanadský klub v piatok z Anaheimu výmenou za švédskeho mladíka Jakoba Silfverberga, Stefana Noesena a právo výberu v 1. kole draftu NHL.

Ryan bol už dlhší čas predmetom prestupových špekulácií zámorských médií, ktoré jeho meno spájali najmä s Philadelphiou či Torontom. Nakoniec však americký krídelník zakotvil v metropole Kanady, kde by mal nastupovať v elitnom útoku po boku Jasona Spezzu. Dvadsaťšesťročný Ryan, ktorý má striebro zo ZOH 2010 vo Vancouveri, odohral v skrátenej sezóne za Ducks 46 zápasov, v nich nastrieľal 11 gólov a pripojil 19 asistencií.

Už predtým Sens ulovili Clarkea MacArthura, ktorý podpísal dvojročný kontrakt v celkovej výške 6,5 mil. dolárov. Do Ottawy prichádza 28-ročný krídelník z konkurenčného Toronta. "Senátori" sa zároveň rozlúčili so službami obrancu Andreho Benoita, ktorý zamieril do Colorada, a Petra Regina, ktorý sa upísal "ostrovanom" z New Yorku.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tretí odsek