Main Content

Hokej: Mucha a Hertl pokračujú vo Zvolene, majster na sústredenie do Chorvátska

piatok, 28. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Zvolen 28. júna (TASR) - Vedenie úradujúceho slovenského hokejového majstra HKM Zvolen predĺžilo zmluvy s dvojicou obrancov Jánom Muchom a Jaroslavom Hertl. Informovala o tom oficiálna internetová stránka extraligového klubu.

"S Janom sme boli na ďalšom pôsobení dohodnutí prakticky už od konca uplynulej sezóny, nebolo sa kam ponáhľať. Zmluvu sme podpísali v Bratislave, kde som bol pred týždňom na žrebovaní úvodného kola nového ročníka extraligy," prezradil pre hkmzvolen.sk generálny manažér klubu Milan Čanky a na tému zmien v tíme pokračoval: "Od začiatku tohto týždňa s mužstvom trénoval už aj Jaroslav Hertl, s ktorým som podpísal zmluvu. Naopak, kolektív opustil Peter Novajovský, ktorý u nás pokračovať nebude. Po podpise kontraktov Muchu a Hertla sme si na tohto obrancu neuplatnili opciu. Dôvodom je aj to, že minimálne v základnej časti sezóny chceme dať na ľade dostatočný priestor na zbieranie skúseností mladým odchovancom Pospíšilovi a Tóthovi."

Stále zostáva nevyjasnená budúcnosť kapitána Lukáša Juríka. "Lukáš sa pripravuje individuálne a čaká na nejaký zahraničný angažmán. Sme v kontakte, pokiaľ mu v tomto smere nič nevyjde, zostane vo Zvolene," informoval Čanky.

Zvolenčania mieria na osemdňové sústredenie do Chorvátska, v nočných hodinách z piatka na sobotu odcestuje výprava HKM do oblasti Kačjak neďaleko mesta Crikvenica. Tréningovým pobytom pri mori zakončia prvú – suchú fázu letnej prípravy. "Dlho sme hrali o titul, a tak sme s prípravou začali neskoršie, ako je obvyklé. Rozhodli sme sa preto predĺžiť ju o týždeň práve formou tréningového pobytu pri mori," vysvetlil netradičnú tréningovú aktivitu na začiatku júla generálny manažér HKM. Do Chorvátska pocestujú aj zranení Michalovia - Chovan a Šiška, na mieste sa k mužstvu pripojí Kamil Brabenec. Zo sústredenia sú ospravedlnení Tomáš Škvaridlo a Marek Šimko.

Zvolenčania budú na sústredení do 6. júla a nasledovať budú dovolenky. Mužstvo sa znovu stretne 29. júla a 1. augusta už vykorčuľuje na ľad.