Main Content

Hokej: Bystričania poznajú program prípravných zápasov, generálka vo Švajčiarsku

štvrtok, 27. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - Jedenásť zápasov pred štartom 21. ročníka Tipsport extraligy čaká v príprave hokejistov HC'05 Banská Bystrica.

Po tom, čo 29. júla vykorčuľujú po dovolenkách na ľad, zohrajú prvý zápas na domácom ľade proti ligovému tímu Dukla Senica. Následne, ako informuje ich klubová internetová stránka, ich čakajú tri zápasy na Memoriáli Pavla Zábojníka v susednom Zvolene s HK Nitra (15. augusta), HKM Zvolen (16. augusta) a GKC Tychy (17. augusta). Po ňom zavítajú na súboj do Liptovského Mikuláša (23. augusta) a potom už nasleduje herné sústredenie vo Švajčiarsku a generálka na extraligu v rámci turnaja v Yverdone-les Bains. Tam zverencov trénera Vladimíra Országha preveria postupne HC Lausanne (27. augusta), Stavanger Oilers (30. augusta) a na základe umiestenia zohrajú 31. augusta ešte súboj s jedným z trojice tímov EHC Red Bull Mníchov, Traktor Čeľabinsk, Servette Ženeva.

Po tomto turnaji odohrajú "barani" vo Švajčiarsku ešte ďalšie tri prípravné zápasy s HC Thurgau (3. septembra vo Weinfeldene), s EHC Biel (4. septembra) a na záver s SC Langenthal 6. septembra.

Nový extraligový ročník štartujú Banskobystričania v Piešťanoch 15. septembra.