Main Content

NHL: Rošáda trénerov, Tortorella do Vancouveru, Vigneault do NY Rangers

streda, 26. jún 2013 10:05 | Autor: TASR

Vancouver 26. júna (TASR) - Novým trénerom hokejistov Vancouveru Canucks sa stal John Tortorella, ktorý na poste v tomto klube NHL vymenil Alaina Vigneaulta. Ten sa stal minulý týždeň trénerom práve New York Rangers, v ktorom pôsobil Tortorella.

Kontroverzný Američan skončil v newyorskom klube minulý mesiac len pár dní po tom, čo Rangers vypadli v semifinále play off Východnej konferencie v päťzápasovej sérii s Bostonom Bruins. Vigneaulta, ktorý je najúspešnejším trénerom v histórii Vancouveru, prepustili minulý mesiac potom, ako kosatky vypadli v druhej sezóne v rade už v 1. kole play off.

Tortorella, ktorý s novým zamestnávateľom podpísal päťročný kontrakt, prezradil, že s Vigneaultom pravidelne komunikoval v posledných dvoch týždňoch. "Je to kvalitný tréner a myslím, že Vigneault odvedie výbornú prácu v New Yorku," povedal Tortorella, ktorého vedenie jazdcov prepustilo 29. mája.

Ako najúspešnejší v USA narodený tréner v histórii NHL, sa Tortorella stal 17. hlavným koučom Vancouveru v histórii. Päťdesiatpäťročný rodák z Bostonu doviedol Tampu Bay k Stanleyho poháru v roku 2004 a Rangers do finále Východnej konferencie v minulej sezóne. Informovala agentúra Sinchua.