Main Content

NBA: Rivers novým koučom LA Clippers, do Bostonu právo výberu v drafte 2015

streda, 26. jún 2013 10:05 | Autor: TASR

Los Angeles 26. júna (TASR) - Vedenie klubu basketbalovej NBA Los Angeles Clippers formálne v stredu predstaví Doca Riversa ako nového hlavného kouča. Boston Celtics súhlasil s jeho uvoľnením z kontraktu výmenou za právo výberu v 1. kole draftu v roku 2015. Informovala agentúra Reuters.

Rivers prišiel ku Clippers po deviatich sezónach strávených v Bostone, kde zaznamenal 416 výhier a 305 prehier v základnej časti a 59 výhier a 47 prehier v play off. Navyše, v roku 2008 s Bostonom triumfoval v NBA.

Päťdesiatjedenročný odborník je jedným zo štyroch aktívnych trénerov NBA, ktorí získali v NBA titul. S tímom Clippers skončil v minulej sezóne na štvrtom mieste v Západnej konferencii, ale vypadol hneď v prvom kole play off.

Rivers nahradí v novej funkcii Vinnyho Del Negra, ktorému Clippers po rýchlom vypadnutí z vyraďovacích bojov neponúkli predĺženie spolupráce. Súčasne bude v klube plniť funkciu viceprezidenta pre basketbalové operácie.

Clippers poslali do Bostonu právo výberu draftu ako kompenzáciu za uvoľnenie Riversa, ktorý mal ešte tri roky platný kontrakt na 21 miliónov dolárov.