Main Content

Elitná zostava play-off NHL podľa Sport7.sk

streda, 26. jún 2013 08:49 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava play-off NHL podľa Sport7.sk
Elitná zostava play-off NHL podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Máme za sebou strhujúce finále skráteného ročníka NHL, ktoré sa skončilo šťastne pre družinu okolo Patricka Kanea, Duncana Keitha, Mariána Hossu či Michala Handzuša. Prinášame vám elitnú zostavu celého play-off podľa našej redakcie.

Brankár

Corey Crawford (Chicago Blackhawks) Bilancia: 23 zápasov, 16 víťazstiev, 1,84 inkasovaných gólov na zápas, 93,18% úspešnosť zásahov

Výber na brankárskom poste bol veľmi ťažký. Bostonský Tuukka Rask predvádzal celú sezónu fantastické výkony, no vo finálovej sérii ťahal za kratší koniec, navrch mal jeho konkurent Corey Crawford z Chicaga Blackhawks, ktorý si v play-off udržal skvelú 93,18% úspešnosť zásahov, vychytal jeden shutout v prvom kole play-off proti Minnesote Wild a doviedol svoj tím až k samotnému Stanley Cupu, keď svojho kolegu Raya Emeryho nepustil do brány ani raz a odchytal všetkých 23 stretnutí.

Obrancovia

Zdeno Chára (Boston Bruins) Bilancia: 22 zápasov, 3 góly, 12 asistencií, 15 bodov, +7

Najvyšší hráč NHL vytvoril spoločne so svojím spoluhráčom Dennisom Seidenbergom jeden z najlepších obranných párov ligy, ak nie najlepší. Chára sa stal druhým najproduktívnejším bekom play-off, na ľade strávil v priemere 29 minút a 31 sekúnd, za sebou má dokonca aj pár stretnutí, v ktorých odohral vyše 40 minút. Chára nedokázal doviesť ako kapitán Boston k druhému Stanley cupu, no napriek tomu v našej Elitnej zostave nesmie chýbať.

Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
Bilancia: 22 zápasov, 2 góly, 11 asistencií, 13 bodov, +10

Jeden z najlepších obrancov Chicaga Blackhawks trávil na ľade priemerne 27 minút a 37 sekúnd, v play-off zaznamenal dva presné zásahy ku ktorým pridal jedenásť asistencií a samozrejme nechýbal na ľade v najdôležitejších chvíľach a patril medzi základné defenzívne piliere svojho celku.

Útočníci


Bryan Bickell (Chicago Blackhawks)
Bilancia: 23 bodov, 9 gólov, 8 asistencií, 17 bodov, +11

27-ročný krídelník zvádzal parádne súboje so slovenským obrom Zdenom Chárom a taktiež s ostatnými obrancami Bostonu. Bickell patril medzi najdôležitejších hráčov svojho klubu, hrával v prvej formácii po boku kapitána Jonathana Toewsa a Patricka Kanea, ktorým svojou húževnatosťou vytváral dostatok priestoru. Popri odvádzanej „čiernej“ robote dokázal aj pravidelne bodovať – so 17 bodmi skončil na piatom mieste v produktivite.

David Krejčí (Boston Bruins) Bilancia: 22 zápasov, 9 gólov, 17 asistencií, 26 bodov, +13

Český center vyhral bodovanie so sedembodovým náskokom pred druhým Patrickom Kaneom. Krejčí potvrdil, že s dôležitosťou zápasov jeho výkonnosť rastie. O dva body prekonal český rekord v počte pozbieraných bodov v play-off NHL, viedol jednu z najnebezpečnejších formácií tohtoročného play-off. Jediné, čo jeho skvelému výkonu chýbalo bolo víťazstvo vo finále.

Patrick Kane (Chicago Blackhawks)
Bilancia: 23 zápasov, 9 gólov, 10 asistencií, 19 bodov, +7

Najužitočnejší hráč tohtoročného play-off má za sebou fantastickú sezónu. Kane obsadil v základnej časti v produktivite piatu priečku, vo vyraďovacej časti obsadil s 19 bodmi obsadil druhé miesto a stal sa hrdinom finálovej série, keď si s ním defenzíva „medveďov“ nedokázala dať rady a v šiestich finálových dueloch zaznamenal bilanciu 6+2.