Main Content

Wimbledon-Tenis: Slovná prestrelka medzi S. Williamsovou a Šarapovovou

nedeľa, 23. jún 2013 18:05 | Autor: TASR

Londýn 23. Júna (TASR) - Už pred začiatkom grandslamového tenisového turnaja vo Wimbledone si Serena Williamsová a Maria Šarapovová vymenili „verbálne loptičky“. Američanka totiž v rozhovore pre magazín Rolling Stone komentovala vzťah Rusky a Bulhara Grigora Dimitrova.

„Jedna zaľúbená hráčka z top päťky začína každý rozhovor vetou: Som tak šťastná. Je to nudné,“ povedala Williamsová.„Ak chce za každú cenu hovoriť o osobných veciach, tak nech to je o jej vzťahu s mužom, ktorý sa rozvádza a má dve deti. Na verejnosti hovorím o športe. Som si istá, že veľa ľudí by chcelo vedieť viac, ale môj osobný život zostane osobný. Možno by Serena mala hovoriť viac o športe, ako o sebe,“ cituje slová Šarapovovej internetový portál welt.de.

Šarapovovú tiež nahneval rivalkin komentár ku kauze znásilnenia 16-ročného dievčaťa dvomi neplnoletými páchateľmi v Ohiu. Tí dievča opili a následne zneužili. „Nemala dopustiť takúto situáciu,“ tvrdí S. Williamsová. „Z jej názoru som smutná,“ reagovala ruská hráčka. Williamsová sa podľa agentúry Reuters Šarapovovej za kontroverzné vyjadrenia osobne ospravedlnila: „V žiadnom prípade som nechcela povedať, že si je sama na vine. To, čo som údajne povedala, je necitlivé a zraňujúce. Podporujem ženy a bojujem za ich práva."