Main Content

Tenis-Wimbledon: Federer chce 10 rokov po prvom triumfe zabojovať o ôsmy titul

sobota, 22. jún 2013 12:05 | Autor: TASR

Wimbledon 22. júna (TASR) - Pred desiatimi rokmi získal na posvätnej tráve All England Clubu prvý grandslamový titul, teraz bude bojovať o rekordnú ôsmu wimbledonskú trofej. Švajčiarsky tenista Roger Federer v júli 2003 finálovým triumfom nad austrálskym bombardérom Markom Philippousisom odštartoval svoju grandslamovú žatvu.

"Prišlo to trochu ako blesk z jasného neba. Bol som už v elitnej svetovej desiatke, no málokto čakal, že vyhrám Wimbledon a získam prvý titul z podujatí veľkej štvorky. Prišlo to v správnom čase. Wimbledonský triumf mi dodal veľa sebavedomia a o niekoľko mesiacov neskôr som bol už svetovou jednotkou," povedal pre oficiálnu stránku turnaja Federer, ktorý vlani získal vo Wimbledone 17. grandslamovú trofej.

Mnohí odborníci ho už odpisovali, no Švajčiar dokázal, že ešte nepatrí do starého železa. V semifinále vyradil svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča a vo finále zdolal domácu nádej Andyho Murrayho. "Vedel som, že ak zvíťazím nad Andym, stanem sa opäť svetovou jednotkou a prekonám rekord Petea Samprasa v počte týždňov strávených na čele rebríčka AT. Bola to pre mňa obrovská motivácia. Najväčšiu radosť som mal z toho, že ma pri preberaní trofeje videli moje deti, ktoré sedeli na tribúne a tlieskali. O tom sa mi ani len nesnívalo, že nažijem niečo také," dodal Federer.