Main Content

Juraj Široký čestným prezidentom SZĽH

štvrtok, 20. jún 2013 14:05 | Autor: TASR

Juraj Široký čestným prezidentom SZĽH
Juraj Široký čestným prezidentom SZĽH | zdroj: TASR

Bratislava 20. júna (TASR) - Na návrh Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) schválili vo štvrtok prepožičanie titulu "Čestný prezident SZĽH" Jurajovi Širokému. V Bratislave sa o tom rozhodlo na rokovaní Rady SZĽH, informovala oficiálna webová stránka zväzu.

Okrem bilancovania uplynulej sezóny 2012/2013 delegáti Rady SZĽH schválili doplnky k poriadkom a smerniciam SZĽH, i rozpočet SZĽH na rok 2013. Z 88 pozvaných delegátov s hlasom rozhodujúcim bolo na rokovaní prítomných 77 delegátov, účasť bola 87,5-percentná. Po Kongrese SZĽH druhé najvyššie hokejové fórum, ktoré je na programe každý rok, otvoril prezident SZĽH Igor Nemeček. V úvode svojho príhovoru prítomným delegátom a hosťom pripomenul, že v uplynulých dvanástich mesiacoch opustili hokejové rady viaceré osobnosti slovenského hokeja.

Pred delegátmi Rady SZĽH vystúpili jednotliví členovia exekutívy s príspevkami za ich oblasti pôsobnosti s odpočtom úloh z Programového vyhlásenia VV SZĽH 2011-2015. Juraj Bakoš predložil na schválenie návrh rozpočtu Slovenského zväzu ľadového hokeja na rok 2013. Delegáti Rady SZĽH v hlasovaní rozpočet zväzu na rok 2013 schválili, taktiež kooptovanie člena VV SZĽH Vladimíra Palečku miesto zosnulého Vlastimila Chvojku.