Main Content

Zvolen za obhajobou titulu na úvod proti Nitre

streda, 19. jún 2013 11:05 | Autor: TASR

Zvolen za obhajobou titulu na úvod proti Nitre
Zvolen za obhajobou titulu na úvod proti Nitre | zdroj: TASR

Bratislava 19. júna (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen odštartujú svoju cestu za obhajobou majstrovského titulu v 21. ročníku extraligy 15. septembra na domácom ľade proti HK Nitra.

Rozhodol o tom stredajší žreb v bratislavskom heteli DoubleTree by Hilton za účasti všetkých zástupcov najvyššej slovenskej súťaže. Tá aj v nasledujúcom ročníku ponesie názov Tipsport extraliga a v play off priberie znova pomenovanie Slovnaft, teda spoločnosti, ktorá je z dlhodobého pohľadu najstabilnejším partnerom súťaže.

Vyraďovacia fáza extraligy sa začne 8. marca 2014, nový majster bude známy najneskôr 21. apríla. Podobne ako v poslednom ročníku, aj v novom bude hrať v extralige desať tímov a jedenástym bude slovenská dvadsiatka. Tá do konca kalendárneho roka odohrá medzi elitou 20 zápasov, s každým mužstvom raz doma a raz vonku. Herný systém bude rovnaký. Prvých osem tímov postúpi do play off, pre deviate mužstvo sa sezóna skončí a na posledného po základnej časti bude čakať baráž s víťazom I. ligy.

"Napriek mnohým ťažkostiam som rád, že vidím snahu ľudí okolo extraligy bojovať za realizáciu ďalšieho ročníka. Pevne dúfam, že nová sezóna prinesie záujem nielen zo strany fanúšikov, ale aj zo strany kompetentných, ktorí by našej súťaži mohli pomôcť," uviedol na tlačovej konferencii riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

 

program 1. kola Tipsport extraligy 2013/14:

Dukla Trenčín - MsHK DOXBETT Žilina
ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica
HK 36 Skalica - MHC Martin
HKM Zvolen - HK Nitra
HK Poprad - HC Košice