Main Content

KOMENTÁR: Kozák asi nebude jediný kandidát, ale zvolia ho!

sobota, 15. jún 2013 09:00 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Kozák asi nebude jediný kandidát, ale zvolia ho!
KOMENTÁR: Kozák asi nebude jediný kandidát, ale zvolia ho! | zdroj: foto TASR

Po odvolaní trénerského tandemu Griga-Hipp sa naplno rozoberá meno jeho nástupcu. Hlavným favoritom je Ján Kozák, ale povetrím sa začali šíriť aj ďalšie zaujímavé mená, lenže Kozáka by ohroziť nemali.

Komentár Filipa Chudého
 
Vo štvrtok Výkonný výbor SFZ odvolal trénerskú dvojicu Stanislav Griga – Michal Hipp a prezident zväzu Ján Kováčik dostal mandát na rokovanie s potenciálnymi kandidátmi. Hoci hlavný favorit je verejnosti dostatočne známy, tak už sa Slovenskom nesú aj iné mená, ktoré by mohli teoreticky prevziať kormidlo národného tímu, ale ťažko si predstaviť, že by ho aj reálne viedli.
 
Do pondelka môžu členovia Výkonného výboru SFZ navrhnúť svojich kandidátov, s ktorými bude Ján Kováčik následne rokovať. Grigu s Hippom odvolalo osem členov výboru, ktorí sú združení pod prezidentom. Proti boli zástupcovia ÚLK, ale keďže sú v menšine, tak bolo vlastne jedno aký majú na vec názor, lebo nič by sa nezmenilo. Prezident sa rozhodol minulý rok pre rovnocennú dvojicu, a tí ktorí mu to pomohli schváliť, mu teraz odklepli aj jej koniec. A keďže prezident sa rozhodol pre Jána Kozáka, tak bude aj 2.7. oficiálne schválený.
 
Čo by sa muselo stať, aby Ján Kozák nebol reprezentačným trénerom? Asi jedine niečo nepredvídateľné. Ak sú informácie zo zákulisia pravdivé, tak do hry o reprezentačnú stoličku sa zapoja aj Ľubomír Moravčík a Jozef Chovanec, ale tieto chýry sa potvrdiť ani nemusia, lebo pre oboch by to bola dopredu prehratá bitka, čiže by ponuku na boj nemuseli ani akceptovať.
 
Všetci traja menovaní boli výbornými futbalistami, určite lepšími ako väčšina našich súčasných reprezentantov. Lenže Moravčík nemá trénerské výsledky, dokonca je už skôr hráčskym manažérom ako trénerom, a hoci je výrazná osobnosť nášho futbalu, tak asi iba ťažko mu môže byť zverená reprezentácia. Chovanec má za sebou trénerské úspechy, dokonca aj s českou reprezentáciou, lenže je mimo slovenského diania, a hoci sa tu narodil, tak aj on sám sa asi skôr považuje za Čecha.
 
Ak aj reálne v pondelok príde nejaký protikandidát ku Kozákovi, tak nech radšej s úspechom ani nepočíta. Rokovať by sa s ním síce rokovalo, ale viete si predstaviť, že by Ján Kováčik a spol. zrazu zmenili svoj názor? Prezident zväzu už raz pri voľbe reprezentačného trénera za hlupáka bol, teraz už nič vymýšľať nebude. Veď nie je ani o čom, Ján Kozák je dobrá voľba, len či bude aj dobrá spolupráca s inými ľuďmi, s ktorými je Kozák na nože. Veď napríklad tréner „21“ Ivan Galád mu ešte nedávno posielal srdečné odkazy cez médiá, keďže ho ani nenapadlo, že Kozák mu bude onedlho prakticky nadriadeným.
 
Zamieša podľa vás ešte nejaký kandidát reálne karty?