Main Content

KOMENTÁR: Prepáč Zdeno, pohár musí ísť do Chicaga!

štvrtok, 13. jún 2013 11:48 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Prepáč Zdeno, pohár musí ísť do Chicaga!
KOMENTÁR: Prepáč Zdeno, pohár musí ísť do Chicaga! | zdroj: foto TASR

V noci zo včera na dnes sa rozbehli finálové zápasy v boji o trofej Lorda Stanleyho. Tohtoročné finále je pre slovenského fanúšika nadmieru zaujímavé, keďže sa v ňom stretáva až trojica našich reprezentantov. Väčšine priaznivcov je jedno, kto sa z trofeje bude radovať, populárni sú všetci traja. My v redakcii v tom však máme jasno. Trofej musí putovať do Chicaga! No lebo Handzuš!

Komentár Jakuba Mihálika

Nikdy by som Zdenovi Chárovi neprial nič zlé. Je to jeden z najlepších hokejistov, akí sa kedy narodili a reprezentovali Slovensko. Vybojoval niekoľko medailí pre našu reprezentáciu, vyhral Norrisovu trofej, stal sa prvým slovenským kapitánom zámorského klubu, ktorý vyhral Stanley Cup. Zdeno je jednoducho „frajer“. No tento rok mu bohužiaľ úspech nemôžeme dopriať. Proti nemu totiž stojí niekto, kto si ho zaslúži v tomto momente oveľa viac. Veď Michal Handzuš ešte ten slastný pocit zo zdvihnutia trofeje pre najlepší klub NHL nezažil.

Ak sme vymenovali úspechy Cháru, netreba zabúdať ani na Handzuša. Michal bol pri všetkých veľkých úspechoch Slovenska. Príkladný hráč, ktorý neváhal obetovať aj vlastné zdravie, len, aby pomohol reprezentácii. Rovnaký je aj v zámorskej súťaži. Michal si v uplynulom roku prešiel hokejovým peklom, keď sa na sklonku kariéry dostal v drese San Jose až do štvrtej formácie, z ktorej neskôr takisto vypadol a putoval na tribúnu. Hráč prakticky na odpis v NHL sa však nevzdal a v drese Chicaga, v ktorom už predtým raz neuspel, dokázal všetkým, že na to má. Ba čo viac, pre Chicago je momentálne nenahraditeľným. Dominuje v obrannom pásme, na vhadzovaniach, v útoku snáď nikto nepracuje pred bránou lepšie ako náš Banskobystričan.

Handzuš je jednoducho príkladný bojovník a o jeho veľkosti svedčí fakt, že ho jeho bývalý tréner z Los Angeles označil za muža vhodného na prebratie velenia v slovenskom hokeji. Michal je osobnosť, ktorá, tak na ľade, ako aj mimo jeho, vyžaruje istú nepopísateľnú auru. Skromný, tvrdý pracant, výborný hokejista. Určite, aj v kádri súperov Bruins sa nájdu podobné prípady, no my sme sebeckí a prajeme titul Michalovi Handzušovi.Veď je náš a je to pravdepodobne jeho posledná šanca. Pre Slovákov to už legenda je, ostáva zapísať sa do histórie NHL. Prepáčte, fanúšikovia Bostonu, titul musí ísť do Chicaga, Banská Bystrica musí vidieť pohár v rukách Michala Handzuša!