Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lichtenštajnsko-Slovensko

sobota, 8. jún 2013 08:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lichtenštajnsko-Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lichtenštajnsko-Slovensko | zdroj: foto TASR

Máme za sebou ďalší reprezentačný zápas, po ktorom krútime hlavami. Remíza v Lichtenštajsnku je hanbou, ktorá sa nedá ospravedlniť. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Dušan Kuciak (2) – To snáď ani pravda nie je. Zas si neudržal čisté konto. Jediný krát v reprezentácií sa mu to podarilo doma proti Lichtenštajnsku. Teraz ako náš prvý brankár v histórií od nich dostal gól. Pôsobil veľmi neisto, lopty mu vypadávali, chce to zmenu na tomto poste.
 
Tomáš Hubočan (1) – Keď sme pred zápasom napísali, že určite bude hrať, ale chcelo by to ofenzívnejšieho pravého obrancu, tak to sme ani netušili, akú pravdu sme vyslovili. Slabá podpora útoku, prsty mal aj v inkasovanom góle, v polčase išiel dole, proste katastrofa.
 
Marián Čišovský (2) – Plzenský stopér svojou chybou vlastne založil gólovú akciu domácich, a na jej konci si ho ešte Martin Büchel doslova vychutnal. Jeho jediné pozitívum bolo v tom, že pri štandardných situáciách sa dokázal dostať aspoň do zakončenia.
 
Ján Ďurica (3) – Typický Ďurica, keď ukázal obe svoje tváre. Keď už v obrane kiksuje, tak vo veľkom, ale zas má aj veľké srdce bojovníka. To ukázal pri vyrovnávajúcom, ktorý mu vlastne aj zvýšil výslednú známku.
 
Dušan Švento (3) – Asi ako jediný z obrancov nenesie väčšiu vinu na inkasovanom góle, čo sme ocenili aj pri známke, ale rozhodne mal byť aktívnejší. Ukázal síce nejaké prieniky a centre, lenže tých bolo proti takémuto súperovi veľmi málo.
 
Richard Lásik (bez známky) – Išiel dole už v 24.minúte, ale ja sa pýtam, prečo išiel vôbec do základnej zostavy? V tomto zápase sme defenzívneho stredopoliara nepotrebovali, na čo tréneri prišli až v polovici prvého polčasu.
 
Marek Sapara (4) – Jeden z tých, čo chceli niečo zmeniť, ale nakoniec aj jemu chýbala v tomto zápase kvalita. Prihral síce na gól, a tiež vymyslel niekoľko dobrých prihrávok, ale nakoniec to nestačilo. Štandardné situácie mal zahrávať lepšie.
 
Róbert Mak (2) – Sklamanie. Čakali sme od neho oveľa viac, vzhľadom na to, aké výkony predviedol na konci Bundesligy. Dva náznaky mal aj v tomto zápase, ale keď sa ofenzívny hráč nepresadí, tak to nie je dobré.
 
Marek Hamšík (2) – Už sme si asi aj zvykli. Čakáme od neho zázraky, ale on má v reprezentácií taký blok, že nielenže nevykúzli zajaca z klobúka, on ten klobúk ani nenájde. Ako z neho dostať v reprezentácií všetok potenciál?  
 
Miroslav Stoch (4) – Podal svoj v ostatných zápasoch už tradičný reprezentačný výkon, keď sa síce snažil o prieniky, chcel ísť do hry, ale za veľa to nestálo. Rozdiel bol len v tom, že predtým patril k tým horším a teraz k tým lepším.
 
Filip Hološko (1) – Mal hrať pôvodne Depetris, ale ani ten by nám nepomohol, keďže bez lopty sa nedá hrať. Hološko ju nedostával, a keď sa k nemu nejakým zázrakom aj odrazila, tak podobne sa odrazila aj od neho.
 
Tomáš Ďubek (3) – Vzhľadom na to, že to bola jeho premiéra, tak sa prikloníme k vyššej známke. Občas sa síce iba hľadal, ale tiež ukázal, že v ofenzíve cíti priestor. To vyústilo aj do toho, že vlastne iba on sa dostal v zápase z našich do šance z hry.
 
Lukáš Pauschek (3) – Prišiel do druhého polčasu, v ktorom sme hrali lepšie, ale jeho zásluha to nebola. Pôsobil síce lepšie ako Hubočan, ale zas až taká sláva to nebola. Mal častejšie podporovať útok, hoci to robil oproti iným dosť často.
 
Marek Bakoš (bez známky) – Keď už ide Bakoš na ihrisko, tak to znamená, že sme asi naozaj zúfalí. Zázrak sa nestal ani v tomto zápase, opäť bez gólu.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?