Main Content

Futbal: Manchester City získal "kanárika" Fernandinha zo Šachtaru Doneck

štvrtok, 6. jún 2013 20:05 | Autor: TASR

Manchester 6. júna (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester City získal z ukrajinského Šachtaru Doneck brazílskeho legionára Fernandiha. Podľa britských médií zaplatili "citizens" za juhoamerického stredopoliara 30 miliónov libier.

Dvadsaťosemročný futbalista si urobil dobré meno v Albióne, keď dal víťazný gól v domácom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov 2012/2013 proti FC Chelsea (2:1). Klub z Manchestru, ktorý zatiaľ ešte neoznámil meno nástupcu prepusteného trénera Roberta Manciniho, nezverejnil finančné detaily transferu.

"Vnímam to ako zmenu, novú výzvu a šancu, na ktorú som dlho čakal. Hrať v Premier League a ešte k tomu za City, to je ako splnený sen," uviedol Fernandinho na oficiálnej stránke Manchestru City. "Mojou ambíciou je vyhrať všetky možné tituly, pretože káder je tu veľmi silný, klub má veľké renomé a značnú podporu fanúšikov."

Päťnásobný brazílsky reprezentant súčasne dúfa, že prestupom do Premier League posilnil svoje šance prebojovať sa do nominácie na MS 2014 v Brazílii.