Main Content

NBA: Denver nečakane prepustil "trénera roka" Karla

štvrtok, 6. jún 2013 19:05 | Autor: TASR

Denver 6. júna (TASR) - Vedenie basketbalového klubu Denver Nuggets prepustilo z funkcie hlavného kouča George Karla, ktorý je úradujúcim "trénerom roka" v NBA. Informovala agentúra Reuters.

Karl, ktorý mal ešte rok platný kontrakt, prišiel do Denveru v januári 2005 a doviedol tím k deviatim účastiam v play off v rade. Na svojom konte má 423 výhier a 257 prehier.

"George bol dôležitou súčasťou pri našich úspechoch za posledných desať rokov a nesmierne si ceníme, že udržal náš tím medzi elitnými klubmi Západnej konferencie," povedal prezident Nuggets Josh Kroenke. "On je členom Siene slávy ako tréner a jeho odkaz bude v Denvere ešte dlho živý," povedal Karl.

Podľa zámorských médií údajne Karl požadoval predĺženie zmluvy, ktoré mu klub nevedel garantovať. Šesťdesiatdvaročný odborník zaznamenal v sezóne 2012/2013 celkovo 57 víťazstiev a dotiahol tím na tretie miesto v Západnej konferencii, ale v play off vypadol v 1. kole na úkor Golden State Warriors. V roku 2009 doviedol Karl Nuggets do finále Západnej konforencii.