Main Content

Futbal: Český tínedžer Šumský havaroval, jeho priateľka zomrela

štvrtok, 6. jún 2013 16:05 | Autor: TASR

Praha 6. júna (TASR) - Devätnásťročný český futbalista Nicolas Šumský v stredu havaroval v Zámrsku v Pardubickom kraji, pričom jeho o rok mladšia priateľka na mieste autonehody zahynula. Futbalistu Bohemians 1905 previezol vrtuľník do nemocnice v Hradci Králové.

Ani vo štvrtok ešte polícia nepoznala príčinu nehody. "Mladý muž idúci pravdepodobne od Vysokého Mýta na Pardubice z doteraz nezistených príčin prešiel do protismeru, zviezol sa do priekopy a narazil do silného stromu," cituje portál idnes.cz policajnú hovorkyňu Lenku Vilímkovú.

Z miesta nehody je zrejmé, že Fiat 500 narazil do stromu bokom na strane spolujazdkyne. "Osemnásťročná spolujazdkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahla," uvádza polícia vo svojej správe.

Šumský začínal s futbalom vo Vysokom Mýtě, odkiaľ odišiel do Francúzska, kde strávil istý čas vo futbalových akadémiách v Cannes a Monacu. Potom pokračoval v kariére v Argentíne, hrával v juniorských tímoch River Plate a Argentinos Juniors. Od leta 2011 je hráčom Bohemians 1905.

"Podľa vyjadrenia Šumského otca je jeho syn už mimo ohrozenia života. O jeho zdravotný stav sa budeme samozrejme ďalej zaujímať a ďalšie informácie budeme zverejňovať na našich webových stránkach," povedal hovorca Bohemians 1905 Tomáš Mutinský.