Main Content

Futbal-MS-kval.: Čišovský: "Oslavy titulu už minulosťou, dôležitý je iba piatok"

utorok, 4. jún 2013 20:05 | Autor: TASR

Bratislava 4. júna (TASR) - Slovenský futbalový obranca Marián Čišovský už považuje nedávne oslavy titulu v českej lige v drese jeho Plzne za minulosť. Spolu s reprezentačnými spoluhráčmi sa už naplno koncentruje na kvalifikačný zápas MS 2014 vo Vaduze, kde Slovákov v piatok 7. júna hostí outsider G-skupiny.

"Oslavy boli patričné tomu úspechu, prebehli cez víkend a už je to minulosť," citoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Čišovského, podľa ktorého sa musia hráči trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa prezentovať v poslednom zápase sezóny mimoriadne aktívne: "Nepozerám sa na Lichtenštajncov, skôr na nás a verím, že keď budeme hrať tak aktívne ako sme hrali s Litvou, toľko streleckých pokusov, šancí, tak verím, že sa to zlomí a podáme dobrý výkon s dobrým výsledkom."

Slováci majú s ich najbližším súperom veľmi priaznivú bilanciu 7 výhier a 1 remíza, pričom od nich ešte neinkasovali a na druhej strane súperovi strelili 25 gólov. To ale Čišovského necháva pomerne pokojným: "Na bilanciu sa pozerať nemusíme. To všetko, čo bolo predtým, bolo. Dôležitým bude len piatok."

Po piatich zápasoch patrí Slovákom 3. priečka v tabuľke G-skupiny so ziskom 8 bodov a ak chcú oživiť nádeje na postup na šampionát do Brazílie, musia na pôde 148. tímu rebríčka FIFA bezpodmienečne bodovať naplno. Na čele skupiny je s 13 bodmi Bosna a Hercegovina, druhé Grécko získalo v doterajšom priebehu bodov 10. Štvrtá je Litva (5 bodov), piate Lotyšsko (4 body) a posledné Lichtenštajnsko získalo jediný bod. Slováci sa s Lichtenštajnskom stretli vlani v septembri a na Pasienkoch zvíťazili 2:0 po góloch Mareka Saparu a Martina Jakubka.